back to top
25.4 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Εκτός Ποταμιού ο Σπύρος Δανέλλης

Διαβάστε επίσης

Αναταράξεις πυροδοτούν στο Ποτάμι, οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Με επιστολή που απέστειλε το πρωί της Τρίτης στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο Σταύρος Θεοδωράκης τον ενημερώνει ό,τι τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σπύρος Δανέλλης.

Τη σχετική ανακοίνωση μάλιστα έκανε από βήματος της Βουλής, ο κ. Βούτσης, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Δανέλλης απαντώντας αργά χθες βράδυ στο τελεσίγραφο του κ. Θεοδωράκη, να αποσαφηνίσει δηλαδή τη στάση του , γνωστοποίησε στον επικεφαλής του Ποταμιού οτι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Κατόπιν αυτού ο Σπύρος Δανέλλης , γίνεται ο 151ος πρόθυμος βουλευτής που θα στηρίξει την κυβέρνηση.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, αριθμεί 5 βουλευτές και κινείται οριακά, καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής κάτω από τον αριθμό των πέντε, δεν υφίστασται Κοινοβολευτική Ομάδα.

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στη συζήτηση στη Βουλή επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπου η θέση του Ποταμιού ήταν θετική έναντι αυτής. Πλέον μένει να ληφθούν υπόψιν και τα, υπό διαμόρφωση, πολιτικά δεδομένα, να αποσαφηνιστεί δηλαδή το πολιτικό τοπίο.

Ως εκ τούτου, και μετά τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη, μεγάλο ζητούμενο είναι πώς θα τοποθετηθεί το Ποτάμι, καθώς όπως προκύπτει από δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών, όπως ο Γιώργος Μαυρωτάς αλλά και ο Γρηγόρης Ψαριανός, γίνονται δεύτερες σκέψεις σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δημήτρης ΡάντοςΚατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα