back to top
29.8 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

29.8 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Εργατική πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς – Συγκεντρώσεις και πορείες

Διαβάστε επίσης

Με ακινητοποιημένα τα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς και συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, τον Πειραιά και σε άλλα σημεία της Αττικής, τα συνδικάτα προχωρούν σήμερα στοv εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στην προμετωπίδα του διεκδικητικού πλαισίου των συνδικαλιστικών οργανώσεων βρίσκεται το αίτημα για την άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματος, προστασίας των θέσεων εργασίας και διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωϊ έως τις 9 το βράδυ.

Μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ, ΟΣΕ και προαστιακός δεν θε εκτελούν δρομολόγια, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Κλειστό για τα αυτοκίνητα το κέντρο της Αθήνας καθώς σε εξέλιξη είναι οι συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος η συγκέντρωση για ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ενώ νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Τα συνδικάτα, εκφράζουν την έντονη αντίθεση τους στις κυβερνητικές εξαγγελίες για την εισοδηματική στήριξη εργαζομένων και νοικοκυριών, τις οποίες θεωρούν αναντίστοιχες με την επιβάρυνση των πολιτών.

Όπως επισημαίνουν:

  • Η κυβέρνηση, ανακοίνωσε περιορισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαϊου, ενώ το κύμα ανατιμήσεων πλήττει τα νοικοκυριά από τον Σεπτέμβριο.
  • Η αύξηση του κατώτατου μισθού, περιορίζεται στα 43 € καθαρά ή 1,6 € την ημέρα.
  • Ο νέος κατώτατος μισθός (713€) υπολείπεται σημαντικά των κατώτατων αποδοχών του 2010 (751€)!
  • Η μεσοσταθμική ετήσια αύξηση του κατώτατου μισθού είναι 4,5%, τη στιγμή που ο πληθωρισμός τρέχει ήδη με 9% και εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 12% στο τέλος της χρονιάς.
  • Την ίδια ώρα, προσθέτουν, η έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ρεύματος, η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και στα καύσιμα, οι αναστολές διακοπής ρεύματος λόγω αδυναμίας εξόφλησης των φουσκωμένων λογαριασμών και οι αναστολές πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ΔΕΝ βρίσκονται καν στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Δημήτρης Κωστάκος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα