back to top
28.9 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

28.9 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Σκέψεις να αλλάξει το VAR στην Ιταλία και οι ομάδες να αιτούνται τη χρήση του

Διαβάστε επίσης

Το VAR μπήκε στη… ζωή του ποδοσφαίρου με σκοπό να αλλάξει τα πράγματα και να κάνει πιο δίκαιο το εκάστοτε πρωτάθλημα, βοηθώντας να αποφευχθούν τα λάθη των διαιτητών.

Παρόλα αυτά, στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Serie A, υπάρχουν διαρκώς παράπονα και κάθε αγωνιστική υπάρχουν δύο-τρεις ομάδες που «φωνάζουν» για τις αποφάσεις των διαιτητών. Κάπως έτσι, υπάρχει σοβαρή σκέψη να αλλάξει ο τρόπος που χειρίζεται το VAR και να έχουν λόγο σε αυτό οι ομάδες.

Συγκεκριμένα, οι σύλλογοι που αγωνίζονται αυτή την ώρα στη Serie A πιέζουν ώστε να έχουν το δικαίωμα για να κάνουν αίτημα την ώρα του αγώνα ώστε ο διαιτητής να πηγαίνει και να τσεκάρει μία φάση. Μάλιστα, ζητάνε αυτό να συμβαίνει για κάθε ομάδα μία ή δύο φορές, θεωρώντας πως έτσι θα εκμηδενιστούν τα λάθη και οι αδικίες προς το… πρόσωπό τους.

«Νομίζω πως δεν θα προκληθεί πρόβλημα στη διάρκεια των αγώνων αν γίνει δεκτό κάτι τέτοιο. Το να μπορούν οι ομάδες να το ζητάνε μία ή δύο φορές θα βοηθήσει. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι το VAR είναι μια απλή βοήθεια στον διαιτητή. Δεν λύνει όλα τα προβλήματα», ανέφερε ο πρόεδρος της Serie A, Λορέντσο Καζίνι που φαίνεται πως βλέπει με θετικό μάτι την εν λόγω προοπτική.

Ανδρέας Χανιάς

  • Ετικέτες
  • VAR
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα