back to top
22.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε δύο δόσεις η πληρωμή του Power Pass – Την Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές

Διαβάστε επίσης

Αρχικά την ερχόμενη Παρασκευή (εκτός απροόπτου) σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των δικαιούχων του Power Pass, με την διαφορά ότι σε πρώτη φάση,την ερχόμενη Παρασκευή, δεν θα πληρωθούν όλοι οι δικαιούχοι αλλά μόνο όσοι δεν χρειάζεται να ελεγχθούν περαιτέρω για τα στοιχεία που υπέβαλαν με τις αιτήσεις συμμετοχής.

Η επιστροφή των ποσών 18 έως 600 ευρώ λόγω της προσαύξησης στην κατανάλωση ρεύματος από την επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής θα γίνει σε δύο δόσεις καθώς σε πολλές αιτήσεις,όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών , απαιτείται έλεγχος και διασταύρωση στοιχείων. Μάλιστα οσοι πάρουν χρήματα παράτυπα θα κληθούν να τα επιστρέψουν και μάλιστα εις διπλούν.

Σε σύνολο περίπου 4 εκατομμυρίων νοικοκυριών με δηλωθέν καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ , οι αιτήσεις έφτασαν περίπου τα 2,5 εκατ. μοναδικά ΑΦΜ. Καταγράφηκαν αιτήσεις από φορολογούμενους με υψηλότερα εισοδήματα που «κόπηκαν», διπλο-αιτήσεις αλλά και αιτήσεις από νοικοκυριά που έχουν σταθερά τιμολόγια ρεύματος αντί κυμαινόμενα που απαιτούνται για την καταβολή του Power Pass. Ως γνωστόν η ενίσχυση αφορά στο λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας των δικαιούχων, καθώς και της μισθωμένης κατοικίας εξαρτώμενων παιδιών του νοικοκυριού που σπουδάζουν στο εσωτερικό. Η επιβάρυνση ( ρήτρα αναπροσαρμογής μείον επιδοτήσεις από το κράτος και παρόχους) ξεπερνά τα 30 ευρώ για τους λογαριασμούς που εκδόθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον περασμένο Μάιο.

Έτσι, αν κάποιος πλήρωσε τους έξι μήνες λογαριασμούς 1.000 ευρώ και έλαβε κρατική επιδότηση 500 ευρώ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα του επιστραφεί το 60% των υπολοίπων 500 ευρώ, δηλαδή θα μπει στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 300 ευρώ.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα