back to top
14.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

14.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Συνθήκες αρκτικού κρύου σε ΗΠΑ και Βρετανία

Διαβάστε επίσης

Στην κατάψυξη βρίσκονται Ηνωμένες Πολιτείες; Καναδάς, αλλά και περιοχές της Βόρειας Ευρώπης, και ειδικότερα της Μεγάλης Βρετανίας.
Αντιμέτωποι με θερμοκρασίες Ανταρκτικής είναι εκατομμύρια Αμερικανοί και σήμερα, με το θερμόμετρο να φτάνει δεκάδες βαθμούς κάτω από το μηδέν. Τουλάχιστον 21 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους και οι μεσοδυτικές πολιτείες να έχουν παραλύσει.

Σύμφωνα με το Reuters, το ψύχος είναι τόσο δριμύ που μπορεί να προκληθεί κρυοπάγημα μέσα σε μερικά λεπτά και το να κυκλοφορεί κανείς έξω μπορεί να του στοιχίσει τη ζωή.
Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να μην βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους, αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη, γιατί υπάρχει κίνδυνος να παγώσουν μέσα σε δέκα λεπτά. Στην περιοχή του Σικάγου η θερμοκρασία έφτασε τους -50 °C.
Πολικές θερμοκρασίες και στην Μεγάλη Βρετανία

Προειδοποιήσεις για χιόνι και πάγο, έχουν εκδοθεί και σήμερα για τις περιοχές της νότιας, ανατολικής και βορειοανατολικής Αγγλίας, τμήματα της Ουαλίας και της Σκωτίας.
Περισσότερα απο 400 σχολεία παραμένουν κλειστά στην Ουαλία και Αγγλιά, συμπεριλαμβανομένης και της Κορνουάλης.
Στην Κορνουάλη, περισσότεροι από 100 άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα στην παμπ Jamaica Inn αφού τα αυτοκίνητά τους πάγωσαν στον αυτοκινητόδρομο και δεν μπορούσαν να φύγουν. Έτσι μετέτρεψαν την Παμπ σε “αυτοσχέδια” πανσιόν!

Το αεροδρόμιο του Μπρίστολ έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ η ενώ η British Airways έχει ακυρώσει δεκάδες πτήσεις από το αεροδρόμιο του Heathrow σήμερα το πρωί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα