back to top
23.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

23.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Κ. Σκανδαλίδης: Δεν μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει πως για την τραγωδία φταίει ό,τι δεν έγινε τα προηγούμενα 20 χρόνια

Διαβάστε επίσης

Στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, φιλοξενούμενος του Γιάννη Λαυράνου και του Νίκου Καρούτζου στη ραδιοφωνική συχνότητα του Αθήνα 9.84.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν δικαιούνται να απεκδύονται κάθε ευθύνης για την τραγωδία και να επικαλούνται μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, διαχρονικές παθογένειες του δικτύου και της λειτουργίας των σιδηροδρόμων.

«Δεν μπορεί μια κυβέρνηση μετά από τέσσερα χρόνια θητείας να υποστηρίζει πως για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα φταίει ότι δεν έγινε τα προηγούμενα είκοσι χρόνια, ότι καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε στο παρελθόν να εκσυγχρονίσει στοιχειωδώς το δίκτυο των σιδηροδρόμων. Είναι αδιανόητο. Ότι έγινε στο παρελθόν για τον εκσυγχρονισμό ήταν από τη δική μας κυβέρνηση. Ακόμα και αν υπήρχαν ελλείψεις από παλαιότερα, το μόνο που έχει να υποστηρίξει είναι ότι ευθύνεται η κυβέρνηση του 2000;», αναρωτήθηκε.

«Δεν θέλω να πολιτικοποιήσω την τραγωδία που ζούμε και που μας πληγώνει όλους αφάνταστα. Δεν είναι ώρα για πολιτικές αντιπαραθέσεις. Υποτίθεται ότι ο σιδηρόδρομος είναι το πιο ασφαλές μέσο το οποίο θα έπρεπε να εκσυγχρονιστεί πλήρως μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και φτάσαμε στο σημείο να ζήσουμε ένα δράμα χωρίς να βγει κανείς να πει μια συγνώμη. Για μια ακόμη φορά, φάνηκαν ξεκάθαρα τα προβλήματα που υπάρχουν, τα αίτια και οι αβελτηρίες», επισήμανε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος παρέλαβε σήμερα από τον Κώστα Καραμανλή το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά την παραίτηση του δεύτερου, ότι θα συσταθεί διακομματική επιτροπή η οποία που θα διερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, έκανε λόγο για σωστή απόφαση.

«Πρέπει να τεθεί το ζήτημα σε ευρύτερη βάση ώστε να είναι αξιόπιστο το πόρισμα που θα βγει. Είναι θετικό να υπάρξει μια τέτοιου είδους Επιτροπή ώστε να μην ξανασυμβεί τίποτα στο μέλλον», σημείωσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα