back to top
22.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

22.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Η Ουκρανία θα μποϊκοτάρει διοργανώσεις όπου συμμετέχουν Ρώσοι και Λευκορώσοι

Διαβάστε επίσης

Η ομοσπονδία ξιφασκίας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει διοργανώσεις, στις οποίες θα μετέχουν αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, λίγες ημέρες αφότου η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος (FIE) αποφάσισε να επαναφέρει τις δύο χώρες, που τελούσαν υπό αποκλεισμό μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Αποφασίστηκε, όχι μόνο να μην συμμετάσχουμε σε κανέναν αγώνα με Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές, αλλά οι αθλητές, προπονητές και διαιτητές μας να μην μετάσχουν σε μία διοργάνωση, στην οποία θα μετέχουν Ρώσοι ή Λευκορώσοι αθλητές» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ουκρανική ομοσπονδία, μία ημέρα μετά την έκτακτη συνεδρίασή της. Προσθέτει, δε, ότι θα προσφύγει νομικά κατά της απόφασης της FIE, την οποία χαρακτηρίζει «παράνομη και ντροπιαστική».

Σημειώνεται ότι η επιστροφή της αθλητών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στις διοργανώσεις της FIE δεν προδικάζει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού η διεθνής ομοσπονδία ξιφασκίας ξεκαθαρίζει ότι θα περιμένει τις σχετικές αποφάσεις ή οδηγίες της ΔΟΕ.

Στον αντίποδα, όμως, η απόφαση της Ουκρανίας να απέχουν οι αθλητές και αθλήτριές της από διοργανώσεις, στις οποίες θα εκπροσωπούνται οι δύο χώρες, δυσκολεύει πολύ την προσπάθεια των δικών της αθλητών να εξασφαλίσουν μία θέση στο «Παρίσι 2024».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα