back to top
29.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

29.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Μ. Δασκαλάκη: Με την πολύτιμη στήριξη εθελοντών και χορηγών, η ανοιχτή πασχαλινή γιορτή του ΚΥΑΔΑ στο Σεράφειο

Διαβάστε επίσης

 

Το γιορταστικό τραπέζι για τους άστεγους πολίτες έστρωσε το Πάσχα το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, δείχνοντας έμπρακτα τη μέριμνα του ΚΥΑΔΑ καθόλη τη διάρκεια του χρόνου για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ιδίως στις αναστάσιμες Ημέρες.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί μετά από τρία χρόνια πανδημίας, καταφέραμε και κάναμε μια ανοιχτή πασχαλινή γιορτή στο κλειστό Γυμναστήριο του Μπάσκετ στο Ρούφ. Υποδεχθήκαμε εκεί όλους όσοι είχαν ανάγκη και τους προσφέραμε ένα γεύμα με αγάπη και πολύ μουσική από τον ΟΠΑΝΔΑ» είπε στον Αθήνα 984 η Μελίνα Δασκαλάκη, Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα της αδιάλειπτα παρεχόμενης φροντίδας από δημοτικούς φορείς και υπηρεσίες, αναφέρθηκε στο στοίχημα διαρκείας του ΚΥΑΔΑ απέναντι στην αστεγία και τη φτώχεια.

«Δεν σταματάμε την προσπάθεια…Καθημερινά μοιράζουμε περισσότερες από 1.200 μερίδες φαγητού και προστρέχουμε σε όποιον ζητά τη βοήθειά μας, κάτι που συμβαίνει συχνά. Μας καλούν για την κάλυψη αναγκών τους, παιδιά από δομές φιλοξενίας, ορφανοτροφεία, καθώς και γηροκομεία,  με τον Δήμο Αθηναίων να δίνει πάντα το παρών και να στέκει αρωγός στο πλευρό τους» δήλωσε στον Γιώργο Αποστολίδη.

Αν και η γέφυρα με τους συμπολίτες θεωρείται από κάποιους αυτονόητη διαδικασία, για την πραγματοποίησή της απαιτούνται εντατική εργασία και εθελοντική προσφορά υλικών από πολλούς φορείς.

«Συντονίζουμε μια ευρεία προσπάθεια, διότι έργο μας δεν είναι μόνον οι δομές των αστέγων. Έχουμε τις σταθερές δομές υποστήριξης του Δήμου, τις ομάδες street work και τον υπερδραστήριο Κόμβο Αλληλοβοήθειας, που μοιράζει προϊόντα για σίτιση και είδη σπιτιού σε 4.000 οικογένειες.
Εμείς, δεν θα φτάναμε να αγγίξουμε τόσο πολλούς ανθρώπους εάν δεν είχαμε τις γενναιόδωρες προσφορές από χορηγούς, που φροντίζουν με τις δωρεές τους να έχουμε το κάτι παραπάνω, δηλαδή δώρα για παιδιά. Σημαντική είναι επίσης και η βοήθεια των εθελοντών και τους ευχαριστώ» σημείωσε η Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα