back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

KAE Άρης: «Μειώθηκαν τα χρέη, ανεβαίνει το μπάτζετ»

Διαβάστε επίσης

Σχεδόν στο μισό έχουν μειωθεί τα χρέη της ΚΑΕ Άρης, όπως έγινε γνωστό στη συνέντευξη Τύπου της διοίκησης την Πέμπτη.

Όπως έγινε γνωστό, το μπάτζετ για τη νέα σεζόν θα αυξηθεί, ενώ πρόθεση της ομάδας είναι να διεκδικήσει θέση στο BCL ή στο Eurocup. Παράλληλα, πρόθεση των διοικούντων είναι να ανανεωθεί η συνεργασία με τον Γιάννη Καστρίτη παρότι εκείνος είναι ανοιχτός για το βήμα παραπάνω.

Στη… δυσάρεστη πλευρά του απολογισμού, η αναζήτηση επενδυτών να συνεχίζεται και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου απέτυχε, αφού δεν καλύφθηκε ούτε το 1/5 του ζητούμενου ποσού.

Αναλυτικά, όσα είπε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης:

-Λευτέρης Αρβανίτης: “Είναι μία απολογιστική συνέντευξη Τύπου για να μιλήσουμε ξεκάθαρα στον κόσμο, όπως κάνουμε πάντα. Είμαστε εδώ επειδή δεν υπήρχε μεγαλομέτοχος. Ο ΑΡΗΣ βέβαια είναι ιδέα και οι ιδέες δεν έχουν ιδιοκτήτες. Το 2020 η ΓΣ του ΑΣ αποφάσισε να συνεχίσει την προσπάθεια και να μη διαλυθεί η ομάδα, ώστε να εξυγιανθεί οικονομικά. Αυτός ήταν ο πρώτος μας στόχος, όπως και η συμμετοχή στο πρωτάθλημα με αξιώσεις. Το έχουμε καταφέρει τα τελευταία δύο χρόνια και φαίνεται από την ανταπόκριση του κόσμου.

Για το αγωνιστικό, η φετινή χρονιά αφήνει μία πίκρα στο τέλος. Η ομάδα απέδειξε στο γήπεδο ότι δικαιούταν να είναι ψηλότερα. Για μένα ακόμα και στην πρώτη 4άδα. Δυστυχώς όμως σε τέσσερα παιχνίδια, τα έχω πει πολλές φορές, η ομάδα αδικήθηκε κατάφορα από τη διαιτησία. Έχουμε αναφερθεί σε αυτό το θέμα. Τη νέα χρονιά θα το αντιμετωπίσουμε σε μία καλύτερη βάση και θα είμαστε καλύτερα. Είμαστε ευχαριστημένοι από τη δουλειά του προπονητικού τιμ. Αγωνίστηκαν με πάθος, δύναμη. Δεν το έβαλαν κάτω και πάλεψαν όλα τα παιχνίδια. Αυτή είναι η ταυτότητα του ΑΡΗ. Θεωρώ ότι η χρονιά ήταν καλή αλλά αδίκως βρισκόμαστε εδώ που είμαστε.

Στο οικονομικό κομμάτι, παλεύουμε καθημερινά με τα χρέη βάζοντας πρωταρχικό στόχο τη μείωσή τους. Εχουμε φτάσει σε ένα αρκετά καλλό σημείο, αρκεί να σκεφτούμε ότι τα δύο τελευταία χρόνια πηγαίναμε καλά και αγωνιστικά με χαμηλά μπάτζετ. Η λογική μας ήταν να αυξήσουμε τα έσοδα και να μειώσουμε τα έξοδα. Παρότι το χαμηλό μπάτζετ είναι μεγάλο ρίσκο για τον ΑΡΗ και εμάς τους ίδιους, μας ενδιαφέρει το καλό της ομάδας και όχι τι θα ακούσουμε.

Παραλάβαμε αρχικά το 2020 ένα χρέος περίπου 5,6 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ τα χρέη έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Χρέη προς το Δημόσιο είναι 2 εκατ. εκ των οποίων οι 200 χιλιάδες στο ΙΚΑ και το 1,8 προς την εφορία. Η λύση του προβλήματος για το 1,8 είναι οι 120 δόσεις που ψήφισε η κυβέρνηση πρόσφατα και παλεύουμε να μπούμε στη ρύθμιση. Εάν μπούμε, διότι θέλει ερμηνεία, πάμε στις 15 χιλιάδες ευρώ το μήνα ενώ τώρα δίνουμε 50 χιλιάδες. Καταλαβαίνετε τη διαφορά και την ανάσα που θα πάρει η ομάδα.

Έχουμε 350 χιλιάδες ευρώ ρυθμισμένων οφειλών προς το γήπεδο. Είναι και αυτό ένα ποσό… Υπάρχει ένα ποσό άλλες 350 χιλιάδες ευρώ, που δεν το κατατάσσω στα χρέη. Είναι παλιές οφειλές, έχουν εκχωρηθεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης σεζόν. Είναι χρήματα που θα πάρουν οπωσδήποτε οι πιστωτές μας.

Και μας μένουν άλλες 150 χιλιάδες που θα προσπαθήσουμε να διακανονίσουμε. Το σύνολο όλων αυτών είναι 2,9 εκατ. ευρώ, μαζί με τα εκχωρημένα. Εάν αφαιρέσουμε τα 350, είναι περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι το σύνολο των οφειλών της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, συμπεριλαμβανομένης και της φετινής σεζόν με ό,τι βγει από την εφορία. Είναι πολύ μεγάλη η μείωση και σε εποχές κορωνοϊού.

Βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση. Οταν τελειώνουν τα πρωταθλήματα, αρχίζει η δουλειά της διοίκησης, Πρωταρχικός στόχος είναι η αδειοδότηση και να καταθέσουμε τον φάκελο έως τις 20 Μαϊου. Θα πρέπει να τακτοποιηθούν οι ενημερότητες με εφορία και ΕΦΚΑ. Παράλληλα συζητάμε για την οργάνωση του αγωνιστικού τμήματος

Πολλές φορές ακούσαμε πολλές κουβέντες που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και δεν βοηθούν τη διοίκηση. Εμείς ποτέ δεν θα θέλαμε να βρισκόμαστε σε αυτή την καρέκλα λόγω των καταστάσεων. Είναι μία διοίκηση που τελεί υπό την αίρεση του ΑΣ και υπό παραίτηση εφόσον υπάρξει κάποιος που θέλει να βγει μπροστά. Από εκεί και μετά να δούμε πώς να προχωρήσουμε, εάν κάποιοι εμφανιστούν και δεν κρύβονται πίσω από ένα ατυχές αποτέλεσμα του αγωνιστικού τμήματος».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα