back to top
29.1 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

29.1 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπιτάδος: «Έκανα αυτό που ένιωθα»

Διαβάστε επίσης

Ο Παναγιώτης Μπιτάδος χάρισε σήμερα στην Ελλάδα την κορυφαία επίδοση στην ιστορία του ελληνικού τριάθλου σε Major Games, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Πολωνίας.

Ο 19χρονος Έλληνας τριαθλητής τερμάτισε σε 1:46:57 στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, στην Κρακοβία, σε έναν αγώνα τριάθλου με υψηλό συναγωνισμό, καθώς μετέχουν μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού τριάθλου. Ο Παναγιώτης Μπιτάδος, μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγη ώρα μετά τον άθλο του.

«Έκανα αυτό που ένιωθα,» είπε αβίαστα ο ταλαντούχος τριαθλητής και μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για διακρίσεις στο μέλλον και περιέγραψε τις συνθήκες του αγώνα, ενώ θέλησε να δώσει συγχαρητήρια στους διοργανωτές των Ευρωπαϊκών Αγώνων. Την επιτυχία του αυτή, ο Παναγιώτης Μπιτάδος την αφιέρωσε στον προπονητή του Βασίλη Κρομμύδα, στους γονείς του και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Στόχος του Παναγιώτη Μπιτάδου, όπως κατέθεσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Μέσα από αυτόν τον αγώνα, ο αθλητής του Βασίλη Κρομμύδα εξασφάλισε 350 βαθμούς… στον δρόμο προς την «Πόλη του Φωτός». Την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει στην Ουγγαρία, όπου θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο τριάθλου.

«Έκανα αυτό που ένιωθα! Από τις προηγούμενες ημέρες ένιωθα καλά. Στο κολύμπι βγήκα 12ος από το νερό, μετά στο ποδήλατο φοβόμουν για τα ατυχήματα, γιατί ήμασταν πολλά ποδήλατα μαζί και ήταν στενός ο δρόμος. Και μετά, στο τρέξιμο, ξεκίνησα συντηρητικά και κάθε χιλιόμετρο πήγαινα πιο γρήγορα και ένιωθα καλύτερα,» ήταν τα πρώτα λόγια του 19χρονου.

Στην ερώτηση αν περίμενε πως θα είχε ένα τόσο καλό πλασάρισμα όταν επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο με προορισμό την Πολωνία, ο Παναγιώτης Μπιτάδος απάντησε: «Περίμενα μια καλή θέση, αλλά δεν περίμενα μια τόσο καλή θέση. Δεν περίμενα δηλαδή πως θα τερμάτιζα τόσο κοντά με τους πρώτους».

Ο Παναγιώτης Μπιτάδος μίλησε εν συνεχεία για το μεγάλο όνειρό του: «Στόχος μου είναι πάντα να ανεβαίνω ψηλότερα. Κυνηγάω την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το τρίαθλο έχει από το πιο περίπλοκο σύστημα βαθμολόγησης ως προς την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ας μην σας κουράσω με αυτό. Σημασία έχει πως από αυτόν τον αγώνα συγκέντρωσα 350 βαθμούς και η πρόκριση κρίνεται από τις θέσεις σου σε περίπου 20 αγώνες. Την επόμενη εβδομάδα ταξιδεύω στην Ουγγαρία για να πάρω μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Πόσο δύσκολη είναι η ενασχόληση με το τρίαθλο για έναν Έλληνα νεαρό αθλητή; «Είναι δύσκολα. Οι προπονήσεις είναι δύσκολες. Πρέπει να κάνεις κάθε μέρα το κάτι παραπάνω,» απάντησε ο Παναγιώτης Μπιτάδος.

Και ως προς την οικονομική στήριξη; «Δόξα τω Θεώ με βοηθά η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, οι γονείς μου και κάποιοι προσωπικοί φίλοι».

Στην ερώτηση που θέλει να αφιερώσει την επιτυχία του αυτή, ο 19χρονος τριαθλητής απάντησε: «Στον προπονητή μου τον Βασίλη Κρομμύδα, στους γονείς μου και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή».

Και στο τέλος, ο Παναγιώτης Μπιτάδος θέλησε να προσθέσει: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές του αγώνα τριάθλου εδώ στην Κρακοβία. Ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας, άψογος ως προς τη διοργάνωσή του. Συγχαρητήρια για όλη τη διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Αγώνων. Από το χωριό των αθλητών έως το αγωνιστικό σκέλος ήταν όλα εξαιρετικά».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα