back to top
20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Θ. Ξανθόπουλος: Λιτή, περιεκτική και μετρημένη η υποψηφιότητα Αχτσιόγλου

Διαβάστε επίσης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση. Προερχόμαστε από μια διπλή, εμφατική ήττα και ο χαρισματικός ηγέτης του κόμματος Αλέξης Τσίπρας έκανε στην άκρη για να περάσει το νέο αίμα. Παρόλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στην ήττα του είναι το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη και έχει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πολιτική ζωή της χώρας, γεγονός που συνεπάγεται θεσμικές και πολιτικές υποχρεώσεις.

Επομένως, δεν γίνεται να μείνει ακέφαλος για μεγάλο διάστημα. Δεν μπορεί για παράδειγμα να πάει στη ΔΕΘ ο μεταβατικός πρόεδρος, πρέπει μέχρι τότε να έχουμε εκλέξει πρόεδρο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να απευθυνόμαστε στον κόσμο συγκροτημένα», ανέφερε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Στέλλα Παπαμιχαήλ.

Η «κούρσα» διαδοχής ηγεσίας άνοιξε χθες με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου με τον κ. Ξανθόπουλο να δηλώνει: «Η υποψηφιότητά της, προσιδιάζει στην προσωπικότητά της, λιτή, περιεκτική, μετρημένη και δίχως περίτεχνα σχήματα. Από άποψη πολιτικής ουσίας ήταν μια δήλωση που ανταποκρίνεται στην αγωνία της κοινωνίας και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ και σαφώς αποτελεί δείγμα ενός διευρυμένου πολιτικού πλαισίου.
Η σοβαρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, μας έχει επηρεάσει όλους. Είναι όμως θετικό το ότι γίνεται μια σοβαρή συζήτηση χωρίς κραυγές και αποκαθηλώσεις για το ποιοι θα ηγηθούν αυτής της προσπάθειας», επισήμανε, συμπληρώνοντας: «Προσωπικά, θα περιμένω να δω όλες τις υποψηφιότητες προκειμένου να γνωρίζω μεταξύ ποιων έχω να επιλέξω».

Σχετικά με τον αριθμό των υποψηφιοτήτων που ενδεχομένως ανακοινωθούν, εξέφρασε την άποψη ότι ο πλουραλισμός θα τροφοδοτήσει περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου ώστε να προσέλθει για να ψηφίσει.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι με αφορμή την εκλογή νέου προέδρου , επιβάλλεται να γίνει και μια πολιτική και ιδεολογική συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ που θα δίνει το στίγμα του κόμματος για την επόμενη μέρα.

«Δεν προσδιορίζουμε την πολιτική μας στόχευση σε ένα αμιγώς αριστερό ακροατήριο διότι τα προβλήματα είναι πολύ πιο σύνθετα. Δεν πρέπει να μας απασχολεί μόνο το χαμηλό ποσοστό των τελευταίων εκλογών αλλά το γεγονός ότι περιοχές που παραδοσιακά ανήκαν στην Αριστερά όπως η Β’ Πειραιά ή οι Δυτικές Συνοικίες της Αθήνας, στράφηκαν στην κάλπη της ΝΔ», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα