back to top
34.2 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

34.2 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

”Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ άνοιξε τις πύλες της κολάσεως και θα πληρώσει το τίμημα” ήταν η χαρακτηριστική δήλωση Ισραηλινού υποστράτηγου Γασάν Αλιάν, λίγες ώρες πριν την έναρξη των χερσαίων στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αεροπορικές επιθέσεις εναντίον παλαιστινιακών στόχων.

”Είμαστε σε πόλεμο. Θα νικήσουμε” δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας σε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. ”Θα αντιμετωπίσουμε τον εχθρό μας ενωμένοι. Ο πόλεμος δεν θα είναι ούτε εύκολος ούτε σύντομος” είπε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ.

Οι Παλαιστίνιοι σκληραίνουν τη στάση τους και προαναγγέλλουν επέκταση των μαχών στη Δυτική όχθη και την Ιερουσαλήμ ”στην καρδιά της σιωνιστικής κοινότητας” όπως είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός τους, Ισμαήλ Χανίγια.

‘’Το Ισραήλ θα προστατεύσει με κάθε τρόπο τους πολίτες και την κυριαρχία του από τις συνεχιζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις’’ διαμήνυσε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, ο Γκιλάντ Ερντάν σε επιστολή του προς το συμβούλιο Ασφαλείας την οποία δημοσιοποίησησε το Reuters.

ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, Βρετανία αλλά και Ινδία στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Ισραήλ. Μίλησαν για τρομοκρατικό χτύπημα και δήλωσαν απερίφραστα την υποστήριξή τους στο δικαίωμα της χώρας να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Στο αντίποδα οι δηλώσεις του Κατάρ και του Ιράν, με την Ντόχα να επιρρίπτει τις ευθύνες για την κλιμάκωση της βίας αποκλειστικά στο Ισραήλ και την Τεχεράνη να χαρακτηρίζει την επίθεση ”φυσικό αποτέλεσμα δεκαετιών συστημικής καταπίεσης από τη σιωνιστική αρχή κατοχής” Ρωσία και Σαουδική Αραβία ζήτησαν την άμεση και αμφίπλευρη κατάπαυση του πυρός.

Σε αυτό το στρατιωτικό – πολιτικό κλίμα συνεδριάζει αύριο εκτάκτως το Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σε τροχιά αυτοδιοικητικών εκλογών η χώρα. Οι κάλπες ανοίγουν στις επτά αύριο το πρωί και θα κλείσουν στις επτά το απόγευμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας ανοιχτά θα είναι τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Η τροχαία εθνικών οδών κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της στα οδικά δίκτυα, ενώ μέχρι αυτή την ώρα αυξημένη παραμένει η κίνηση στα ΚΤΕΛ αλλά και στα λιμάνια, καθώς χιλιάδες ετεροδημότες μετακινούνται προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στην πλατφόρμα ”Μάθε που ψηφίζεις” καθώς και το τηλεφωνικό κέντρο 213 136 1500 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το εκλογικό κέντρο, στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι.

Στην Αθήνα, 230 εργαζόμενοι του δήμου, θα βρίσκονται από νωρίς το πρωί στα εκλογικά κέντρα, προκειμένου να διευκολύνουν την πρόσβαση στην κάλπη, ατόμων με ιδιαίτερες ανάγκες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα ψηφίσει στις 12 το μεσημέρι στο 21ο Γενικό Λύκειο στην Γκράβα, ενώ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10 το πρωί στο 1ο Λύκειο Κηφισιάς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης στις 12 το μεσημέρι στο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στις 10.30 το πρωί στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στις 10.30 στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας.

Την Τρίτη ξεκινά στα Τίρανα η δίκη αναφορικά με το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη να ορκιστεί Δήμαρχος Χιμάρας ακόμη και μέσα από τις φυλακές. Δύο μέρες αργότερα ξεκινά και το ποινικό σκέλος της διαδικασίας. Στο μεταξύ, σε αδιέξοδο κατέληξαν οι σχετικές συζητήσεις που είχε στα Τίρανα ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Αλβανό ομόλογό του και τον πρωθυπουργό της χώρας, Έντι Ράμα.. ‘’Η συνεχιζόμενη κράτηση Μπελέρη και η απόρριψη του αιτήματος του να ορκιστεί συνιστά μία προφανή απόκλιση από την ευρωπαϊκή δικαιοκρατία και βεβαίως από το τεκμήριο αθωότητας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Το ασημένιο μετάλλιο στους κρίκους κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο της Αμβέρσας.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 21,3 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα