back to top
34.2 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

34.2 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σφίγγει τον κλοιό γύρω από τη Γάζα ο ισραηλινός στρατός. Αδιάκοπες είναι οι επιθέσεις αέρος και εδάφους κατά στόχων της Χαμάς, παρά τις διπλωματικές προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός.

Την ίδια ώρα, η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 60 όμηροι αγνοούνται εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα. Ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Ιζελντίν αλ-Κάσαμ, είπε επίσης στον λογαριασμό της Χαμάς στο Telegram ότι 23 πτώματα Ισραηλινών ομήρων είναι παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια.

Φρένο στην έξοδο ξένων υπηκόων από τη Γάζα έως ότου το Ισραήλ εγγυηθεί ότι τα ασθενοφόρα από τον παλαιστινιακό θύλακα μπορούν να φτάσουν στο πέρασμα της Ράφα στην Αίγυπτο, βάζει η Χαμάς. Αυτό δήλωσε σήμερα στο CNNi Αμερικανός αξιωματούχος.

Η απαίτηση αυτή ήρθε μετά την παραδοχή του Ισραήλ ότι επιτέθηκε σε ασθενοφόρο έξω από το νοσοκομείο Αλ Σιφά της πόλης της Γάζας, τη μεγαλύτερη ιατρική εγκατάσταση στον θύλακα.Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι το ασθενοφόρο χρησιμοποιούνταν από μαχητές της Χαμάς

Η Τουρκία θα αποτελέσει τελικά σταθμό της περιοδείας του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή αύριο το μεσημέρι.Η επίσκεψη αυτή είναι στο πλαίσιο περιοδείας του στη Μέση Ανατολή εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

. Λίγο νωρίτερα ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του από το Αμμάν τόνισε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο μόνος βιώσιμος δρόμος είναι μια λύση δύο κρατών με τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να έχουν το νόμιμο δικαίωμα να παραμείνουν σε ένα δικό τους κράτος», ανέφερε

Τον πρέσβη της στο Τελ Αβίβ ανακαλεί η Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τις δηλώσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δημοσιογράφους. Νωρίτερα, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «δεν είναι πλέον συνομιλητής μας με κανέναν τρόπο. Τον διαγράψαμε. Θα ανακοινώσω την απόφαση για το θέμα αυτό στις επαφές που θα έχουμε στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«άλλο ένα βήμα του προέδρου της Τουρκίας, που τάσσεται στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς» είναι η πρώτη αντίδραση του Ισραήλ στα λεγόμενα του τούρκου προέδρου μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι και την Ουάσιγκτον το Σάββατο για να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα μετά από μια εβδομάδα μαχών. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα “Ελευθερία στην Παλαιστίνη” και φώναζαν “κατάπαυση του πυρός τώρα”.

Στην Γαλλία η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός άνδρα που μαχαίρωσε και τραυμάτισε μια Εβραία στη γαλλική πόλη Λυών. “Μια τέτοια πράξη βίας είναι αδιανόητη. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στο θύμα και τους συγγενείς της“, δήλωσε ο δήμαρχος της Λυών

.Ανεμοστρόβιλος μικρής διάρκειας και τοπικής εμβέλειας έπληξε το μεσημέρι του Σαββάτου την πόλη της Ξάνθης, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει δυο σταθμευμένα αυτοκίνητα στον προαύλιο χώρο ενός σούπερ μάρκετ και να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους.

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην Εύβοια με συνέπεια να πέσουν δέντρα μέσα στους δρόμους κόβοντας κυριολεκτικά την κυκλοφορία σε ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας.

217 κλήσεις, κυρίως για κοπές δέντρων έλαβε η Πυροσβεστική λόγω εκδήλωσης ισχυρών ανέμων συνοδεία βροχοπτώσεων σε περιοχές της χώρας σήμερα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Δήμο Αστερουσίων στο Ηράκλειο με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να κινητοποιουνται άμεσα. Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Παρθένι σε ορεινή έκταση χορτολιβαδικης βλάστησης. Στο σημείο ενεργούν πεζοπόρα τμήματα και δύο πυροσβεστικά οχήματα με μονάδες άμεσης επέμβασης.

Ένας γιατρός τραυματίστηκε ελαφρά όταν κατέρρευσε τμήμα της οροφής του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος στην Θεσσαλονίκη.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

Λαμία- Παναθηναϊκός 1-2

Κηφισιά- ΑΕΚ. 1-1

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος θα είναι για αύριο με θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα