back to top
26.5 C
Athens
Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, 2024

26.5 C
Athens
Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, 2024

Επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του Μαχμούτ Αμπάς – Χτυπήθηκε από σφαίρες σωματοφύλακας

Διαβάστε επίσης

Επίθεση από ενόπλους δέχθηκε η αυτοκινητοπομπή του ηγέτη της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, στη Δυτική Όχθη. Δόθηκε μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο φαίνεται ότι ένας άνδρας από τη συνοδεία του χτυπήθηκε εξ επαφής από σφαίρες. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν παλαιστινιακά Μέσα, δεν έχει γίνει γνωστό αν μέσα στο όχημα που φαίνεται στο βίντεο, βρισκόταν ο ηγέτης της Παλαιστινιακής Αρχής.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ομάδα «Τα παιδιά του Αμπού Τζαντέλ», η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες έδινε 24 ώρες διορία στον Μσχμούτ Αμπάς, προκειμένου να αναλάβει δράση εναντίον του Ισραήλ και να ανακοινώσει μέτρα για την υποστήριξη των κατοίκων της Γάζας. Στη γραπτή δήλωση που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αμπάς είχε κληθεί από την ομάδα να προχωρήσει σε ξεκάθαρη δήλωση, απορρίπτοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Σημειώνεται, ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, παρότι υποστήριξε την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας, δήλωσε ότι μία κατάπαυση του πυρός στη δεδομένη χρονική στιγμή, θα εξυπηρετούσε τη Χαμάς.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα