back to top
34.2 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

34.2 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

12 αγνοούμενοι και ένας νεκρός είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός, του ναυαγίου νοτιοδυτικά της Λέσβου, εκεί όπου βυθίστηκε φορτηγό πλοίο με σημαία Κομόρες που έπλεε προς Κωνσταντινούπολη. Διασώθηκε ένας άνδρας Αιγυπτιακής καταγωγής, επίσης μέλος του πληρώματος. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης θα είναι ολονύχτιες. 

Η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων που έχει στο Λονδίνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  ‘’Δεν είναι ζήτημα επιστροφής, τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα και έχουν κλαπεί» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. Αύριο ο πρωθυπουργός συναντάται με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης – πρόεδρο του Εργατικού κόμματος, Κιρ Στάρμερ. Την Τρίτη θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Ρίσι Σούνακ.. 

 Στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή:  

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές δυνάμεις 17 όμηροι, μεταξύ τους 4εις ξένοι υπήκοοι, 4εις γυναίκες και εννέα παιδιά απελευθερώθηκαν κατά τη σημερινή 3η μέρα ανταλλαγής.. Η αρχική συμφωνία προβλέπει την απελευθέρωση συνολικά 50 ομήρων για 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους. Πηγές προσκείμενες στην Χαμάς δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ‘’οργάνωση’’ συμφωνεί να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για δύο έως 4εις ημέρες και να απελευθερωθούν επιπλέον 20 με 40 όμηροι.  

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, επισκέφθηκε στρατεύματα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας από όπου και επανέλαβε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την τελική νίκη επί της Χαμάς. Αργότερα σήμερα, ο Μπένιαμιν Νετανιάχου θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, όπως ανέφερε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν. 

Τη σημασία της κοινής στάσης του ισλαμικού κόσμου  στο παλαιστινιακό ζήτημα συνομολόγησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα οι Πρόεδροι της Τουρκίας και του Ιράν, κκ Ερντογάν και Ραϊσι αντίστοιχα.  

Τρεις Παλαιστίνιοι πυροβολήθηκαν από αγνώστους κοντά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Βερμόντ στις ΗΠΑ και νοσηλεύονται. Ρατσιστικά κίνητρα ‘’βλέπουν’’ οι αρχές που ερευνούν το περιστατικό, ο δράστης διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 09.30 το βράδυ σε διαμέρισμα 5ου ορόφου σε πολυκατοικία επί της οδού Παπαναστασίου στον Άγιο Δημήτριο. Στο σημείο έσπευσε εποχούμενο κλιμάκιο της πυροσβεστικής. Η ηλικιωμένη ένοικος του σπιτιού χρειάστηκα να απεγκλωβιστεί από το μπαλκόνι..  

Άφωνη η κοινωνία της Κω.. 16χρονη κατήγγειλε ότι εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια κακοποιείται σεξουαλικά από τον 47χρονο πατριό της.. Με εισαγγελική εντολή το κορίτσι φιλοξενείται προσωρινά στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου του νησιού, ενώ ο 47χρονος φερόμενος δράστης συνελήφθη και κρατείται 

Σοκ στη Γαλλία: Ένας 41χρονος πα-τέρας, με παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας, ομολόγησε ότι σκότωσε τις τρεις κόρες του, ηλικίας 4, 10 και 11 ετών, μέσα στο σπίτι τους στο Αλφορτβίλ, στα προάστια του Παρισιού. Την τριπλή παιδοκτονία επιβεβαίωσε η εισαγγελία του Κρετέιγ..  

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών άρσης φαινομένων υδρολίσθησης, θα πραγματοποιηθούν επί της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου από τις 12:00 αύριο, έως τις 2 το μεσημέρι  της ερχόμενης  Παρασκευής. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3wathina984.gr  

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ:  

Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης. 1-3 

 ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ. 0-1  

Λαμία – Ατρόμητος: 3 – 3    

Άρης – Παναθηναϊκός:. 1– 0  

Και ο καιρός…   

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική.  Η θερμοκρασία  θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 8,3 βαθμοί, αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα