back to top
35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα – μεταξύ τους και αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας – με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία – ασκήθηκε σε βάρος του 18χρονου που συνελήφθη και ομολόγησε τη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα εναντίον του 31ος ετών αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στο Ρέντη.

Ο 18χρονος φέρεται να μίλησε για τις λεπτομέρειες της επίθεσης την οποία χαρακτήρισε εσκεμμένη και προμελετημένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές – αξιοποιώντας και στοιχεία της κατάθεσης του κατ ομολογία δράστη – έχουν ταυτοποιήσει ένα ακόμη άτομο που φαίνεται να είχε ρόλο καθοδηγητή στην αιματηρή επίθεση και αναμένεται να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για άτομο γνωστό στις αρχές για υποθέσεις οπαδικής βίας. Παράλληλα στο στόχαστρο των ερευνών έχουν μπει άλλα 3 ή 4 άτομα.

Την ίδια ώρα, κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η δέσμη μέτρων για την καταστολή της οπαδικής βίας, τα οποία αποφασίστηκαν κατά τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό.

Το στίγμα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον καθιερωμένο κυριακάτικο απολογισμό του στα Social media. Δεσμεύτηκε ότι “όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της οπαδικής βίας, θα συνεχίσει τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται”, έγραψε χαρακτηριστικά στη ανάρτησή του στο facebook και συμπλήρωσε: “Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας”.

Σε καθολική διαμαρτυρία στις έδρες των Διευθύνσεων της Αστυνομίας καλεί τα μέλη της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, αύριο στις δύο μετά το μεσημέρι, με ‘’κυρίαρχο προφανές αίτημα την πάταξη της οπαδικής βίας’’. Η ΠΟΑΣΥ θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης στο Γουδί. Δεν είναι μόνο το κυρίαρχο προφανές αίτημα για την πάταξη της οπαδικής βίας, για την εξάρθρωση των συμμοριών των γηπέδων και την εμπέδωση συνθηκών υγιούς αθλητισμού στη χώρα μας. Αυτήν την ώρα οφείλουμε, ως αστυνομικοί, να εκφράσουμε εμφαντικά την οργή και την θλίψη μας, ταυτόχρονα, διότι ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο. Η βολίδα εκτοξεύτηκε εναντίον ενός θεσμού, τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε με κάθε τίμημα, διεκδικώντας από την πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται και το θεσμό αυτό και όσους τον υπηρετούν, καθημερινά, με κίνδυνο ζωής.

«Περιμένω από τον πρωθυπουργό να πάρει επιτέλους τις αποφάσεις που έλαβαν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη και αντιμετώπισαν την οπαδική βία, η οποία δυστυχώς απαξιώνει τον αθλητισμό» σχολίασε από τη Λάρισα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στις εξελίξεις στο μεσανατολικό:

Μαίνονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας, με τις ισραηλινές δυνάμεις να έχουν εντείνει τις χερσαίες και αεροπορικές επιθέσεις με τους επιτελείς να εκτιμούν ότι θα χρειαστούν ακόμη δύο μήνες σφοδρού πολέμου έως ότου εξοντωθεί η Χαμάς.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους ένοπλους της Χαμάς να καταθέσουν τα όπλα, και να παραδοθούν. ‘’Λέω στους τρομοκράτες της Χαμάς: ‘’Τελείωσε.. Μην πεθάνατε για τον ηγέτη Γιαχία Σινουάρ. Παραδοθείτε’’ είπε μεταξύ άλλων ενώ υποστήριξε ότι πολυάριθμοι στρατιώτες της οργάνωσης έχουν ήδη παραδοθεί’, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους της Χαμάς’’.

‘’Απολύτως απαραίτητη’’ χαρακτήρισε την προστασία των αμάχων στη Γάζα, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν και πρόσθεσε ότι μετά τον πόλεμο θα πρέπει να εδραιωθεί μια μακρά περίοδος ειρήνης, οδηγώντας σε ένα παλαιστινικό κράτος.

Στο μεταξύ, στους 18.000 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων, από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας. Mε λιμό και επιδημίες κινδυνεύουν οι προσφυγικοί καταυλισμοί στη Ράφα, με τον Διευθυντή της παλαιστινιακής Υπηρεσίας του ΟΗΕ, να καταλογίζει στο Τελ Αβίβ προσπάθεια εκδίωξης των κατοίκων προς την Αίγυπτο, κατηγορίες που απορρίπτει ωστόσο το Ισραήλ..

Σε άλλες ειδήσεις:

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 50χρονη – μητέρα δύο παιδιών – στη Θεσσαλονίκη, όταν τρία σκυλιά από παρακείμενο σπίτι, στην περιοχή της Νεοχωρούδας, πήδηξαν τη μάντρα και βρέθηκαν στην διπλανή αυλή, εκεί όπου επιτέθηκαν στην άτυχη γυναίκα η οποία υπέκυψε στα τραύματα της ακαριαία. Ο ιδιοκτήτης των σκύλων συνελήφθη. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η 17χρονη μαθήτρια από το Περιστέρι, που υπέστη ανακοπή καρδιάς από αλλεργικό σοκ, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Χωρίς ρεύμα εδώ και λίγη ώρα οχτώ τουλάχιστον χωριά, στο Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια.

Εκατοντάδες άνθρωποι έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για την άγρια κακοποίηση μέχρι θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα. Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται, με τις Αρχές να εστιάζουν σε υλικό από κάμερες.

Ελληνική υπόθεση το ευρωπαϊκό του ταε κβο ντο στο Βουκουρέστι. Ο Σωτήρης Μιχόπουλος κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στο U21ενώ ο Φίλιππος Δημητρακόπουλος φόρεσε στο στήθος το χάλκινο. Η Μελίνα Γεωργίου με πολύ καλή εμφάνιση ανέβηκε στην πέμπτη θέση.

Χρυσή στα 50 μέτρα πεταλούδα αναδείχθηκε η Άννα Ντουντουνάκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης στο Οτοπένι. Στις αποσκευές της και το χάλκινο στα 100 μέτρα πεταλούδα σε 25αρα πισίνα.

Και ο καιρός

Νεφώσεις αύριο στην Αττική με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες, με βελτίωση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα