back to top
27.9 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

27.9 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Κ. Σκρέκας: Οι αδικαιολόγητες ανατιμήσεις θα τερματιστούν

Διαβάστε επίσης

Την πεποίθηση ότι οι τιμές στα τρόφιμα θα αποκλιμακωθούν μετά την εφαρμογή της δέσμης μέτρων που πήρε η κυβέρνηση εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

«Οι αδικαιολόγητες ανατιμήσεις θα τερματιστούν» είπε ο υπουργός μιλώντας στη Βουλή προσθέτοντας ότι από τότε που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα υπάρχουν μηδενικές ανακοινώσεις ανατιμήσεων στα σούπερ μάρκετ.

Κριτική στον υπουργό άσκησε η αντιπολίτευση. Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης ο πληθωρισμός της απληστίας στη χώρα μας έχει εκτοξευθεί στο 8,1%, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάτζος αναρωτήθηκε πόσες ακόμη ρυθμίσεις θα φέρει η κυβέρνηση που δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. «Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα χτυπήσετε την ακρίβεια; Έχετε πάρει ξανά τέτοια μέτρα και αυξάνεται ο πληθωρισμός» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Η ακρίβεια είναι τέρας, είναι θηρίο» απάντησε ο Κώστας Σκρέκας τονίζοντας ότι ειδικά για το ελαιόλαδο οι ανατιμήσεις αφορούν πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πορτογαλία όπου εκεί η ανατίμηση φθάνει στο 65%, καθώς έχει μειωθεί δραματικά η παραγωγή ελαιόλαδου σε όλο τον πλανήτη.

Νewsroom Aθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα