back to top
27.9 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

27.9 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΓΣΕΕ: Αποφασίζει το Σάββατο τα επόμενα βήματά της

Διαβάστε επίσης

Την πραγματοποίηση Γενικής Απεργίας και συλλαλητηρίου στις 17 Απριλίου, με αίτημα την ουσιαστική ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων, θα προβλέπει -σύμφωνα με πληροφορίες- η κεντρική εισήγηση στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Στην κορυφή της ατζέντας των διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ, βρίσκονται οι αυξήσεις τους μισθούς, η επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογική Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς φορείς, καθώς και η αποκατάσταση του συλλογικού εργατικού δικαίου, το οποίο επλήγη την μνημονιακή περίοδο.

Η Συνομοσπονδία Εργατών, θα υλοποιήσει ευρύ πρόγραμμα ενημέρωσης των εργαζομένων σε 30 πόλεις της χώρας, ενώ θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να ζητήσει την τοποθέτηση τους επί του διεκδικητικό πλαισίου.

Εξάλλου, η ΓΣΕΕ με προσφυγή της στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας τον περασμένο Οκτώβριο, επισήμανε την επιτακτική ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα μας, ώστε να υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων.

Όπως υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ στην προσφυγή της, από το 2022, η ελληνική οικονομία αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή των τελευταίων 25 ετών.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα