back to top
29.8 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

29.8 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

“Παράθυρο” για ενίσχυση στο αγροτικό πετρέλαιο-Βγαίνει μπροστά ο πρωθυπουργός

Διαβάστε επίσης

Με ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, προσκλητήρια διαλόγου και “παράθυρο” για  παρέμβαση και στο αγροτικό πετρέλαιο, επιχειρεί η κυβέρνηση να κατευνάσει τους αγρότες οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με φόντο πλέον και την έκθεση Agrotica που ξεκινά σήμερα στην Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει ο ίδιος μπροστά στην προσπάθεια να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για εκτόνωση του κλίματος και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε νέες ανακοινώσεις κατά την αυριανή παρουσία του στην Βουλή όπου θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της ΚΟ “Νέα Αριστερά”, Αλέξη Χαρίτση για την Θεσσαλία. Το μήνυμα που εξέπεμψε κατά την χθεσινή επίσκεψή του σε μπλόκο αγροτών στην Βόνιτσα ήταν ότι στο μέτρο του εφικτού-  διότι οι δημοσιονομικές δυνατότητες δεν είναι ατελείωτες, όπως είπε -η κυβέρνηση θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για τον πρωτογενή τομέα.
  Η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου και του οικονομικού επιτελείου είναι να εξασφαλιστεί το αναγκαίο κονδύλι για το αγροτικό πετρέλαιο, με την ελπίδα ότι σε συνδυασμό με την εξαγγελθείσα αύξηση του ποσού πρώτης αρωγής για τους αγρότες της Θεσσαλίας, θα συμβάλει στην αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης με αποκλεισμούς εθνικών δρόμων που η κυβέρνηση επιδιώκει σε κάθε περίπτωση να αποτρέψει.
    Έτσι, μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι ” κάθε μορφή κινητοποίησης πρέπει να είναι λελογισμένη και να μην επιβαρύνει το γενικότερο κοινωνικό σύνολο”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε ότι “σε καμία περίπτωση, όσο σοβαρά και αν είναι τα αιτήματα μίας επαγγελματικής ομάδας, δεν πρέπει να οδηγούν στην τιμωρία του συνόλου των πολιτών και να παραβιάζουν τα δικαιώματα της κοινωνίας”.
   Σε εξέλιξη βρίσκονται παράλληλα και οι συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπου επίσης κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε αρκετές χώρες, με τρακτέρ να βρίσκονται ακόμη και στις Βρυξέλλες όπου διεξάγεται σήμερα η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.
  Αν και το ζήτημα των αγροτών δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα, είναι σαφές ότι απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τους ηγέτες ενώ και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, πριν αναχωρήσει για την βελγική πρωτεύουσα στις ευρωπαϊκές πτυχές του αγροτικού ζητήματος.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, “δεν γίνεται εμείς να επιβάλλουμε στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους να έχουνκόστος για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και ταυτόχρονα να εισάγουμε στην ΕΕ προϊόντα από χώρες που δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις “
Απόστολος Χονδρόπουλος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα