back to top
28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Συνεχίζονται οι καταθέσεις στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη

Διαβάστε επίσης

«Οποιοδήποτε ηλεκτρονικό σύστημα που παρέχει πρόσθετες εγγυήσεις ασφαλείας, είναι απαραίτητο να εφαρμόζεται για να εξαλείψει ή να ελαχιστοποιήσει το ανθρώπινο λάθος», ανέφερε ο Χρόνης Ακριτίδης, μη εκτελεστικός πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ απο τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Ιούλιο του 2020, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη.

Απαντώντας σε ερώτηση του Βασίλη Κόκκαλη από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα συστήματα ασφαλείας, είπε ότι είτε αυτά υπάρχουν, είτε δεν υπάρχουν, «πρέπει να εφαρμόζεται με ευλάβεια ο γενικός κανονισμός κίνησης».

Για την επίμαχη σύμβαση «717» που αφορά την τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση, ο κ. Ακριτίδης είπε ότι «ορθώς συνεχίστηκε η διαδικασία της σύμβασης, γιατί τυχόν διάλυσή της θα ήταν ό,τι χειρότερο καθώς δεν θα υπήρχε το έργο και θα υπήρχε τεράστια οικονομική επιβάρυνση».

Την άποψη ότι θα είχαν ελαχιστοποιηθεί οι πιθανότητες δυστυχήματος, εάν λειτουργούσε το συνδυαστικό σύστημα ασφαλείας και εάν ετηρείτο απαρέγκλιτα ο γενικός κανονισμός λειτουργίας, εξέφρασε ο Δημήτρης Τσοτσορός, προϊστάμενος της διεύθυνσης έργων της ΕΡΓΟΣΕ, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη.

Ερωτηθείς για τα αίτια του δυστυχήματος, είπε ότι είχε ολοκληρωθεί η σηματοδότηση την συγκεκριμένη ημέρα από το Παλαιοφάρσαλο μέχρι και τη Λάρισα και είχε παραδοθεί με διοικητική παραλαβή προς χρήση στον ΟΣΕ. «Απ’ όσο γνωρίζω, ΟΣΕ είχε εκδόσει έγγραφο ότι όλες οι χαράξεις θα πρέπει να γίνονται αυτόματα, ανέφερε ο κ.Τσοτσορός.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα