back to top
26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι αγρότες. Μπλόκο αυτή την ώρα στο Δερβένι και στα Νέα Μουδανιά.

Στις 2 αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας προχωρούν στο άνοιγμα των διοδίων στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Την Τρίτη αντιπροσωπεία τους θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

«Δεν είμαστε απέναντι, είμαστε στην ίδια πλευρά της όχθης και πασχίζουμε για το καλύτερο των ανθρώπων που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης από το Ηράκλειο Κρήτης όπου πραγματοποιεί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους, με τον πρωτογενή τομέα φορείς.

“Οι αγρότες βιώνουν μια τεράστια αδικία. Οι άνθρωποι αυτοί είναι η πρώτη γραμμή της οικονομίας και αντί για σταθερότητα βιώνουν μια ανασφάλεια” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, ανοίγοντας τις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου Θεσσαλίας που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα. Ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε ότι οι αγρότες αναγκάζονται να πωλούν τα προϊόντα τους κάτω από το κόστος παραγωγής.

Η κυβέρνηση περιφρονεί επί πέντε χρόνια τα μεγάλα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Το Καρφί” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης και την κατηγορεί ότι: “Κάνει απλά διαχείριση πολιτικού κόστους, μπροστά στις διαμαρτυρίες του αγροτικού κόσμου, που προκάλεσε με την αναποτελεσματικότητα της”.

Στον ανακριτή μεταφέρθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι 4 συλληφθέντες για κατοχή όπλων και εκρηκτικών – ανάμεσά τους και το πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς. Οι συλληφθέντες, εκτός από το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», είναι δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού και ένας πορτιέρης γνωστού κλαμπ της Αθήνας. Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα στο πλαίσιο της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: 5 και μισή Ολυμπιακός – ΟΦΗ. Στις 7: ΠΑΣ Γιάννινα- Άρης και στις 7 και μισή: Παναιτωλικός – Ατρόμητος.

Και ο καιρός όπου

Επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις προ μεσημβρινές ώρες αύριο μέχρι και τη νύχτα της Δευτέρας. Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ, τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά, βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστούν και τμήματα της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Για σήμερα στην Αττική αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα