back to top
19.1 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

19.1 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Δράκου: “Όλοι μαζί στο Παρίσι”

Διαβάστε επίσης

Η Νόρα Δράκου ξεκίνησε σήμερα με εντυπωσιακό τρόπο τις προσπάθειές της στην Ντόχα, στο 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας της.

Η Ελληνίδα κολυμβήτρια πέρασε με την πέμπτη επίδοση στα ημιτελικά των 50μ. ύπτιο, με το 28.09 που σημείωσε μάλιστα να συνιστά την ταχύτερη κούρσα της καριέρας της σε προκριματικό.

Περίπου μιάμιση ώρα αργότερα, βοήθησε την ομάδα 4Χ100μ. μικτή ομαδική mixed να πάρει την πρόκριση για τον τελικό, αλλά και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κολυμπώντας σε 54.97 το τελευταίο σκέλος της κούρσας. Με τον τρόπο αυτό διασφάλισε και την τέταρτη διαδοχική συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς, την οποία πολύ δύσκολα θα κερδίσει από ατομικό αγώνισμα (τα 50μ. ύπτιο δεν περιλαμβάνονται στο Ολυμπιακό πρόγραμμα).

«Τα καταφέραμε και θα πάμε Παρίσι όλοι μαζί!» τόνισε η Δράκου μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς της. «Ήταν ένας βασικός στόχος που τον είχαμε για αυτό το Πρωτάθλημα. Αυτή η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή, έχουμε χημεία με τα παιδιά, μας αρέσει αυτή η “σκυταλοδρομία” και ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Μπήκαμε και τελικό, οπότε νομίζω πήγε ιδανικά.

Ο χρόνος μας ήταν πολύ καλός και περιμέναμε κάτι γύρω στο 3:46. Κολυμπήσαμε όλοι πολύ καλά, προσπαθήσαμε πολύ για πρωί και νομίζω ότι το θέλαμε όλοι πάρα πολύ, ακόμα και τα παιδιά που έχουν όριο για ατομικό αγώνισμα και πάλεψαν για εμάς και τους εαυτούς τους.

Αυτή είναι η αξία του ομαδικού» πρόσθεσε η κορυφαία σε διάρκεια Ελληνίδα κολυμβήτρια όλων των εποχών, που παραδέχθηκε ότι «όταν ξεκίνησα την πορεία μου, δεν περίμενα ότι σήμερα θα μιλάμε για την τέταρτη Ολυμπιακή συμμετοχή μου. Όμως έγινε και είμαι χαρούμενη και περήφανη για την προσπάθειά μου όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και την επιμονή στα όνειρά μου».

Αναφορικά με την παρουσία της στα 50μ. ύπτιο, η Πατρινή πρωταθλήτρια υπογράμμισε ότι μπροστά της έχει μία μεγάλη ευκαιρία. «Το πρώτο βήμα έγινε. Η κούρσα ήταν πάρα πολύ ωραία και πολύ καλύτερη από ό,τι περίμενα. Είναι η πρώτη κούρσα μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που δεν πήγε πολύ καλά. Νομίζω ήμουν σε πάρα πολύ ωραία κατάσταση και το ένιωθα από το ζέσταμα. Είναι πολύ ωραίος χρόνος για πρωί, μου δίνει πολλές ελπίδες για τελικό.

Είναι μία μεγάλη ευκαιρία σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για να μπω τελικό μετά από 10 χρόνια σχεδόν, καθώς τελευταία φορά ήταν το 2015 στο Καζάν. Δεν ήθελα να την χάσω. Είναι ένα Παγκόσμιο ευκαιριών, γιατί υπάρχουν πολλές απουσίες και πολλοί αθλητές δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Οπότε θέλω για μια φορά στην καριέρα μου να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία, γιατί τόσες φορές μου έχουν δοθεί ευκαιρίες που δεν τις αξιοποίησα. Σήμερα το πρωί η κούρσα μου, μου έδειξε ότι μάλλον θα την εκμεταλλευτώ την ευκαιρία».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα