back to top
31.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

31.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο εναντια στην ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων.

Άνοιξε η οδός Σταδίου. Κλειστές παραμένουν η Λεωφόρος Αμαλίας και η Βάσ. Σοφίας . Στάση εργασίας της ΟΛΜΕ έως τη λήξη της βάρδιας. Τουλάχιστον έως και τις 27 Φεβρουαρίου υπό κατάληψη μία στις δύο πανεπιστημιακές σχολές.

Επεισόδια μετά την φοιτητική πορεία στη Θεσσαλονίκη μπροστά στο κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ όταν άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, με αντιπροσωπεία μελισσοκόμων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι διαμαρτύρονται από το πρωί κυρίως για τις ελληνοποιήσεις των μελιών.

Στο βασικό αίτημα των παραγωγών για τις ελληνοποιήσεις ο υπουργός τόνισε ότι “δέσμευση προσωπική αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού είναι πως θα είμαστε αυστηροί στους ελέγχους, αφού το θέμα των ελληνοποιήσεων είναι κάτι που μας αφορά”.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα δημόσια Νοσοκομεία, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ. Αδιαπραγμάτευτη χαρακτήρισε τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων ο υφυπουργός υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των υγιειονομικών.

Όπως τόνισε με τη λειτουργία τους θα ενισχυθεί το δημόσια σύστημα υγείας και θα προσελκύσει γιατρούς στο ΕΣΥ. Ξεκαθάρισε ότι για τους συμβασιούχους που απολύονται δεν υπάρχει δυνατότητα επαναπρόσληψης και ότι δεν μπορούν να δοθούν νέες μισθολογικές αυξήσεις στο προσωπικό στο χώρο της υγείας.

Ωστόσο,

Παρά τις ελλείψεις και τις μεγάλες λίστες αναμονής, το ΕΣΥ συνεχίζει να σώζει ζωές. Γιατροί του Ευαγγελισμού έσωσαν 46χρονη γυναίκα, μητέρα μιας 9χρονης κόρης, που έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία στο γυμναστήριο!

«Στις πορείες και τα αιτήματα απαντάμε με πράξεις και οι πράξεις δείχνουν σεβασμό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών, των φοιτητών και των υγειονομικών.

“Ο κ. Ανδρουλάκης ψάχνει ασόβαρες δικαιολογίες για να μην υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Είναι μόνο στα λόγια προοδευτικός” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ,απαντώντας στο Νίκο Ανδρουλάκη που δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα το ψηφίσει. “Η ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ στη χώρα μας θα γίνει με τις πιο αυστηρές προϋποθέσεις σε όλη την Ευρώπη ” πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

“Ο κ. Μαρινάκης ας μην ανησυχεί για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ.Να τον ανησυχούν περισσότερο τα σκάνδαλα, στα οποία εμπλέκονται τα στελέχη της κυβέρνησης και η συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών με τη βούλα της εξεταστικής επιτροπής-παρωδία” τόνισε -μεταξύ άλλων- ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας.

Για ποινικό λαϊκισμό και νομοθέτηση με βάσει το λαϊκό αίσθημα και την επικαιρότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη η βουλευτής και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, μιλώντας στον Αθήνα 9.84. Mε την στήριξη μόνο των βουλευτών της γαλάζιας παράταξης αναμένεται να ψηφιστούν το απόγευμα οι νέοι Ποινικοί Κώδικες.

Αποχώρησαν από τα μπλόκα οι αγρότες στα Μάλγαρα, στο Δερβένι, στα Κουφάλια και στον Στρυμονικό Σερρών. Παραμένουν στον κόμβο των Νέων Μουδανιών. Συσκέψεις τις επόμενες ώρες στα υπόλοιπα μπλόκα για τη λήψη αποφάσεων.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Έκανε λόγο για διακοπή της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης ,εάν δεν προχωρήσει η διασύνδεση των POS

Αρχίζει το απόγευμα το κρίσιμο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο κλειστό του Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο. Στις 7 αναμένεται η ομιλία του Στέφανου Κασελάκη.

Στο 3,2% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο στην Ελλάδα απο 3,7 τον Δεκέμβριο σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Γιούροστατ.

Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή με τραύματα από μαχαίρι στο διαμέρισμα της στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες την αστυνομία ειδοποίησε ο σύντροφός της που ήταν και αυτός τραυματισμένος. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι και οι δύο αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την πρόκρισή του στη φάση των 16 του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ διεκδικεί απόψε ο Ολυμπιακός στην Ουγγαρία κόντρα στη Φερεντσβάρος. Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 9 εως 19 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα