back to top
23.8 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.8 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ο Μίλτος Τεντόγλου για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην ίδια διοργάνωση κατέκτησε το χρυσό στο παγκόσμιο κλειστού στίβου της Γλασκώβης με άλμα στα 8 μέτρα και 22 εκατοστά.. ‘’Ο σημερινός αγώνας δεν ήταν αντιπροσωπευτικός, το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός ‘’ δήλωσε μετά την νίκη του ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής. ‘’Όσο μακριά φτάνει το κάθε άλμα του, τόσο ψηλά υψώνει τη σημαία και την υπερηφάνεια μας’’ έγραψε στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης‘’. Μίλτο! μας έκανες και πάλι πολύ περήφανους γράφοντας ιστορία’’ έγραψε στο δικό του συγχαρητήριο μήνυμα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Με την ψηφοφορία για την προεδρεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ολοκληρώνεται αργότερα σήμερα η Γενική Συνέλευση της Ένωσης. Τη ψήφο διεκδικούν ο νυν πρόεδρος και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

“Οι δήμοι δεν μπορούν να στέκονται με όρους υποταγής απέναντι στην κεντρική διοίκηση. Είμαστε αιρετοί εκλεγμένοι, δεν είμαστε υπάλληλοι κανενός” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Δούκας, επεσήμανε ότι οι δήμοι λαμβάνουν λιγότερα χρήματα από αυτά που προβλέπονται ενώ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για τις πρόσφατες κυβερνητικές ρυθμίσεις που ουσιαστικά συρρικνώνουν τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με πολίτες στην πλατεία Ρολογιού στον Ασπρόπυργο συναντήθηκε το πρωί, ο πρωθυπουργός. Δεσμεύτηκε για έργα 500 εκατ. ευρώ με πόρους της Περιφέρειας που θα αλλάξουν -όπως είπε- την όψη της Δυτικής Αττικής. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά στις ευρωεκλογές τονίζοντας πως οι ‘’Έλληνες πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά ποιον θα στείλουν στην Ευρωβουλή’’.

“Στις επερχόμενες ευρωεκλογές αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από τη Ρώμη και το Συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. ‘’Οι σοσιαλιστές έχουμε χρέος να προσφέρουμε μία νέα ελπίδα’’ είπε μεταξύ άλλων ενώ υπογράμμισε την ‘’ανάγκη ενός πολιτικού σχεδίου που θα κάνει την Ευρώπη ισχυρή με ενιαία εξωτερική πολιτική’’.

Στο μεταξύ, δριμεία κριτική άσκησε η αντιπολίτευση με αφορμή τη μαζική αποστολή e-mails σε απόδημους από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου ενόψει ευρωεκλογών. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης προανήγγειλε ότι θα φέρει το ζήτημα στη Βουλή και παράλληλα θα καταθέσει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όλες τις καταγγελίες αποδήμων που έφθασαν στα γραφεία του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής ζήτησε άμεσες εξηγήσεις για το πώς διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, που είχε στην κατοχή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο, απολογείται την Τρίτη ο Ιρακινός ο οποίος χθες επιτέθηκε και μαχαίρωσε την 22χρονη στην οδό Ερμού στο Σύνταγμα. Η νεαρή κοπέλα παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού μετά και το χειρουργείο που υποβλήθηκε.

Με ζητούμενο την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, επαναλαμβάνονται αύριο διαπραγματεύσεις στο Κάιρο της Αιγύπτου. Σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές ασφάλειας, οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν για την διάρκεια μιας ειρήνευσης στην Γάζα, καθώς και για την απελευθέρωση των ομήρων ωστόσο -όπως επεσήμαναν- ‘’η ολοκλήρωση μιας τελικής συμφωνίας, απαιτεί την αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ από την βόρεια Γάζα, και την επιστροφή των κατοίκων της’’.

Στο παγκόσμιο κλειστού στίβου στη Γλασκώβη η Κατερίνα Στεφανίδη αγωνίζεται στις 9 και 5 το βράδυ στον τελικό του άλματος επί κοντώ , ενώ στις 10 παρά είκοσι ο Δημήτρης Τσιάμης στον τελικό του τριπλούν.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι 7 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά των Φαρσάλων σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 18,4 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα