back to top
29 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

29 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Indian Wells: Ο Τσιτσιπάς διέλυσε τον Τιάφο και πέρασε στους “16”

Διαβάστε επίσης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ό,τι ήθελε στο court κόντρα στον Φράνσις Τιάφο επικρατώντας με 6-3, 6-3 μέσα σε 79 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 4ο γύρο του Indian Wells.

Αυτή ήταν η 11η νίκη στη σεζόν για τον Τσιτσιπά (11-4), αλλά και η 1η μετά από 7 σερί ήττες κόντρα σε Top-20 παίκτη και συγκεκριμένα από τον περασμένο Οκτώβριο στο Παρίσι απέναντι στον Κάρεν Χατσάνοφ.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε εκρηκτικά την αναμέτρηση καθώς στα πρώτα 23 λεπτά είχε καταφέρει να πάρει προβάδισμα με 5-1(!) έχοντας σπάσει δύο φορές το service του Τιάφο (2-0, 5-1) παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set.

Εκεί ο Αμερικανός εκμεταλλεύτηκε τα μαζεμένα λάθη του Τσιτσιπά με μεγαλύτερο το μοναδικό διπλό λάθος στο παιχνίδι που του χάρισε και το break μειώνοντας σε 5-2 και στη συνέχεια σε 5-3, με τον Έλληνα τενίστα να μην αφήνει τη δεύτερη ευκαιρία να πάει χαμένη κλείνοντας το set με 6-3 κάνοντας το 1-0.

Το 2ο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να πιέζει και πάλι το service του Τιάφο και μ’ ένα επιβλητικό break (love game) πήρε προβάδισμα με 2-1 και αμέσως μετά με ένα δύσκολο hold όπου χρειάστηκε να σβήσει break-point του Αμερικανού έκανε το 3-1.

Λίγο αργότερα ακολούθησε ένα ακόμα δύσκολο κράτημα από τον Τσιτσιπά που χρειάστηκε να σώσει δύο break-points του Τιάφο φτάνοντας στο 5-3 για να ακολουθήσει ένα ακόμα εντυπωσιακό break με το οποίο έκλεισε την αναμέτρηση σφραγίζοντας την πρόκριση.

Στον επόμενο γύρο ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Αντρέι Ρούμπλεφ και Γίρι Λεχέτσκα.

πηγή tennis24

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα