back to top
29.1 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

29.1 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

Μ. Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ ζητά εκ νέου και επιμένει στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη

Διαβάστε επίσης

«Φιάσκο» χαρακτήρισε την Εξεταστική για τα Τέμπη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη τονίζοντας παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

«Το ΠΑΣΟΚ ζητά εκ νέου και επιμένει στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, μετά και το πόρισμα της Ευρωπαίας εισαγγελέως στο οποίο επιρρίπτονται ευθύνες σε δύο πολιτικά πρόσωπα. Η κυβέρνηση κρύφτηκε πίσω από την πρόταση του ΚΚΕ, ξεκίνησε Εξεταστική και εκεί κατέληξε στο παράδοξο πως φταίνε οι μηχανοδηγοί και ο σταθμάρχης και όχι όσοι δεν εφάρμοσαν την σύμβαση. Όλα αυτά δείχνουν ότι η ΝΔ μεθοδευμένα πήγε σε μια συγκάλυψη. Στην σημερινή τοποθέτηση που έκαναν τα τρία μέλη μας, που συμμετέχουν στην Εξεταστική επιτροπή, επιβεβαιώνουν ότι ζητάμε εκ νέου να συσταθεί προανακριτική επιτροπή και αυτό δεν είναι αίτημα μόνο του ΠΑΣΟΚ, έχει ειπωθεί  και από άλλα κόμματα. Η πρόθεση μας είναι να προχωρήσει το θέμα σε προανακριτική γι’ αυτό επανερχόμαστε και το ζητάμε.

Η πλειοψηφία των πολιτών δεν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη

«Με συγκλονίζει το γεγονός ότι έχουν υπογράψει κοντά στο 1,5 εκατομμύριο πολίτες το κείμενο της κ. Καρυστινού ζητώντας δικαιοσύνη απέναντι στην συγκάλυψη. Όπως έδειξαν και οι δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία των πολιτών δεν εμπιστεύεται την Δικαιοσύνη καθώς υπάρχει μια γενικότερη αίσθηση συγκάλυψης που δημιουργήθηκε μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια από τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Η υπόθεση έγινε ακόμα πιο περίπλοκη και με το μπάζωμα της περιοχής».

  Επιφυλακτικός για την αναθεώρηση του άρθρου 16. 

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε υπέρ των μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, συνεπώς έχει σημασία το περιεχόμενο της αναθεώρησης. Η κυβέρνηση δεν θέλει να πει πως είναι υπέρ των ιδιωτικών ΑΕΙ και εφηύρε τα μη κερδοσκοπικά παραρτήματα ιδιωτικών πανεπιστημίων, δεν λέει ότι θέλει να δώσει μερίδιο της αγοράς υπό τον μανδύα των μη κερδοσκοπικών. Αν αφορά λοιπόν η αναθεώρηση πραγματικά τα μη κερδοσκοπικά και γίνει ευρύς διάλογος εμείς το συζητάμε. Όχι σε επιχειρήσεις με κέρδη για τους μετόχους αλλά άνοιγμα με εκπαιδευτικά κριτήρια και όχι επιχειρηματικά, όχι εμπόριο πτυχίων και ελπίδας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα