back to top
26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Η συμφωνία Βρυξελλών – Αιγύπτου για το μεταναστευτικό, αναμένεται να υπογραφεί σήμερα στο Κάιρο, κατά τη συνάντηση που θα έχουν με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Φατάχ αλ Σίσι, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι πρωθυπουργοί Ελλάδας, Βελγίου και Ιταλίας, ο πρόεδρος της Κύπρου και ο καγκελάριος της Αυστρίας.

Οι διευρυμένες συνομιλίες θα αρχίσουν λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, ενώ θα υπάρξει νωρίτερα, κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αιγύπτιο πρόεδρο.

Εκατοντάδες τα παιδιά αυτή την ώρα στο Ζάππειο στη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή που έχει ετοιμάσει ο δήμος Αθηναίων με πολύ μουσική, χορό και παιχνίδια.

Ο δήμος Αθηναίων στηρίζει και τη μεγάλη καρναβαλική γιορτή που οργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών από τις πέντε και μισή το απόγευμα, με παρέλαση από το Σύνταγμα ως το Μοναστηράκι με μπάντες, ομάδες κρουστών και τυμπανιστών, ακροβάτες, ταχυδακτυλουργούς και ζογκλέρ.

Χιλιάδες κόσμου συμμετέχουν αυτή την ώρα στις καρναβαλικές εκδηλώσεις στου Ρέντη, όπου αυτή την ώρα πραγματοποιείται η παρέλαση με δεκάδες άρματα και πληρώματα.

Για αύριο, Καθαρά Δευτέρα, ο δήμος Αθηναίων, δίνει ραντεβού στο λόφο του Φιλοπάππου με υποδοχή από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, σαρακοστιανά κεράσματα και συναυλία από το συγκρότημα «Χάρισμα».

Ανοιχτή ως τις πέντε το απόγευμα θα είναι σήμερα η Βαρβάκειος Αγορά. Η ιχθυαγορά θα ανοίξει εκ νέου στις 9 το βράδυ για την καθιερωμένη ολονυχτία και θα παραμείνει ανοιχτή ως το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο οι λαϊκές αγορές.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με την αυτόφωρη διαδικασία, τα 49 άτομα τα οποία συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, καθώς και για απείθεια στους 48 από τους 49, επειδή αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα. Σε ό,τι αφορά στα αντικείμενα που κατασχέθηκαν κατά την ίδια επιχείρηση, όπως ναυτικοί πυρσοί, ξύλινα κοντάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες και πυροσβεστήρες η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των δραστών και σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και φωτοβολίδων.

Στο μεταξύ, έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν από νωρίς άτομα που φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης στους 49 συλληφθέντες.

“Είμαστε σταθερά απέναντι σε κάθε μορφή βίας που απειλεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και αυτό αφορά και την ασφάλεια στα πανεπιστήμια” τονίζει ο πρωθυπουργός στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει δήθεν «πάρτυ» στους πανεπιστημιακούς χώρους να εξελίσσονται σε γιορτές τυφλής βίας και καταστροφής.

Κλειστός παραμένει και σήμερα ο σταθμός του Μετρό «Δημοτικό Θέατρο», λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου.

Και ο καιρός

Νεφώσεις σήμερα στην Αττική, με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι είναι 18 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα