back to top
31.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

31.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Με τη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κορυφώνονται αύριο οι επετειακές εκδηλώσεις για το 1821.

«Ο συλλογικός δεσμός που μας ενώνει σ’ ένα κοινό όραμα, να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη προς ένα μέλλον αντάξιο των προγόνων μας» γράφει στο μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας που στέλνει η ΠτΔ. Η κ Κατερίνα Σακελλαροπούλλου σημείωσε παράλληλα ότι 50 χρόνια μετά την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η χώρα μας ως μέλος της ΕΕ επιβεβαιώνει τη θέση της ως εγγυητή ασφάλειας και ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

«Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες, στους Έλληνες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας», ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτηση του και σημείωσε: ‘’Να κοιτάξουμε με αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση τη μεγάλη εικόνα, να δούμε πόσα έχουμε πετύχει μέσα στα 203 χρόνια από την επανάσταση για την ανεξαρτησία μας. Αλλά και πού σκοντάψαμε, χάνοντας χρόνο και ευκαιρίες για να κατακτήσουμε όλοι μαζί ακόμη περισσότερα”..

Στο Δίστομο, βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ως εξοδούχος Με ανάρτησή του δηλώνει υπερήφανος που συνυπηρετεί με τα παιδιά της Ελλάδας: «απέναντι σε αυτά τα παιδιά, θα σταθούν αύριο οι επαγγελματίες της εξουσίας και θα κάνουν τις ίδιες προβλέψιμες, βαρύγδουπες δηλώσεις για την 25η Μαρτίου. Μεγάλα λόγια, όταν στην πράξη καταπατούν το Σύνταγμα, μοντάρουν την αλήθεια και μπαζώνουν το δίκιο” έγραψε..

Το πρωί, χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν στο κέντρο της Αθήνας, την παρέλαση των μαθητών από 229 σχολεία της πόλης. Την παρέλαση άνοιξαν μαθητές των Καλαβρύτων που κρατούσαν το Λάβαρο της Ελληνικής Επανάστασης.

«Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την προσπάθεια και να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι.. το εμείς και όχι το εγώ που έγραψε ο Μακρυγιάννης, για ένα μέλλον φωτεινό με αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, με μάθηση για όλους, για δικαιοσύνη και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Με την ελληνική σημαία φωταγωγείται το Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.

Ημέρα πένθους η σημερινή στη Ρωσία για τα 133 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall, μετά από απόφαση του Ρώσου πρόεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν

Σοκ προκαλεί βίντεο-ντοκουμέντο, που έδωσε στη δημοσιότητα η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, στο οποίο καταγράφονται σκληρές εικόνες από τη στιγμή που οι ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως μέσα στο συναυλιακό χώρο.

Πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας “το Βήμα της Κυριακής” που κάνει λόγο για συρραφή διαλόγων στα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ώστε να ενισχυθεί το επιχείρημα περί ανθρώπινου λάθους στην τραγωδία των Τεμπών.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκαλύψει το έγκλημα των Τεμπών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεσμική πρωτοβουλία για πρόταση δυσπιστίας αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και επισημαίνει ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα.

«Καμία απόπειρα συγκάλυψης δεν πρόκειται να εμποδίσει την αλήθεια να έρθει στο φως» σχολιάζει το ΚΚΕ. «Η τακτική των παραπλανητικών τίτλων για δημιουργία εντυπώσεων είναι άκρως επικίνδυνη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Καλοδεχούμενη, η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη αν κατατεθεί. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να διαπιστώσουν οι Έλληνες ποιοι συντάσσονται με την ομαλότητα, τη σταθερότητα και τη συνέχεια και ποιοι θέλουν να ναρκοθετήσουν την πορεία της χώρας προς την πρόοδο» ανέφερε μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Με τον Καναδό ομόλογό του, Τζστίν Τριντό, συναντάται αυτή την ώρα, στο Μόντρεαλ πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της 2ημερηςεπίσκεψη του στον Κανάδα, την πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού μετά το 1983. Αργότερα οι δύο ηγέτες θα παρακολουθήσουν μαζί την παρέλαση των συλλόγων της ελληνικής κοινότητας. Στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο κ Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συμφωνία για την απόκτηση επτά νέων Canadair, που θα υπογραφεί στον Καναδά.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ κατακλύζεται από χιλιάδες μηνύματα Βρετανών και πολιτών της Κοινοπολιτείας προκειμένου να ευχηθούν περαστικά στην πριγκίπισσα Κέιτ, μετά την αποκάλυψη της ότι πάσχει από καρκίνο.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες και πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το μεσημέρι αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 ναν βαθμούς Κελσίου..

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα