back to top
36.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

36.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες  για τυχόν θύματα από την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key Bridge στη Βαλτιμόρη στις ΗΠΑ, μετά την πρόσκρουση φορτηγού πλοίου. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι εκτιμάται πως έπεσαν στο νερό, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους για πολλά περισσότερα θύματα. Την ώρα της πρόσκρουσης στην  γέφυρα βρίσκονταν πολλά οχήματα, που βρέθηκαν στο νερό. Επιτόπου βρίσκονται οι  υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων . Το φορτηγό πλοίο έχει ένα ρήγμα στο κύτος του ενώ υπάρχουν αναφορές για έντονη μυρωδιά καυσίμου ντίζελ. 

 

Για το περιεχόμενο και το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε , σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφωνικά ο Νίκος Ανδρουλάκης,  τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση. 

Πρόκειται για τα κόμματα που στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν εκφράσει την πρόθεση να συνυπογράψουν την πρόταση. Ο κ. Ανδρουλάκης για λόγους θεσμικής τάξης ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. 

Η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κάνει άμεσα αποδεκτή  την πρόταση και δεν προτίθεται να μετατρέψει την διαδικασία σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με πληροφορίες είναι να γίνει γρήγορα η σχετική συζήτηση – που θα είναι τριήμερη –  προκειμένου τα μεσάνυχτα της Πέμπτης να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία.   
 
 

Για πολιτικό αδιέξοδο προτείνοντας ως λύση την άμεση παραίτηση Μητσοτάκη και την προκήρυξη εκλογών με την παρουσία διεθνών παρατηρητών κάνει λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με άρθρο του στην εφημερίδα των Συντακτών. 

«Να φύγει ως εκλεγμένος πρωθυπουργός έπειτα από τις αποκαλύψεις για ένα τεράστιο σκάνδαλο, όπως άλλωστε θα γινόταν σε κάθε δημοκρατική χώρα της Ευρώπης» αναφέρει χαρακτηριστικά. Στο ίδιο άρθρο εξηγεί πως το κόμμα του θα στηρίξει την πρόταση μομφής αν και θεωρεί ότι θα είναι  μια «κοκορομαχία» και  μια «διαδικασία-σόου που δεν θα καταφέρει δυστυχώς τίποτα ως προς την ουσία, δηλαδή την κρατική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών» 

«Τα πράγματα έχουν οδηγηθεί σε κόμπο. Δεν υπάρχει περιθώριο να μην ενεργοποιηθούν οι διατάξεις για την έρευνα- εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις- για την άσκηση ποινική δίωξης πολιτικού προσώπου, πρέπει να γίνει προανακριτική επιτροπή και να στείλει στον φυσικό δικαστή τον κ. Καραμανλή», είπε μιλώντας στον Αθήνα 984 για την υπόθεση των Τεμπών ο Κώστας Τζαβάρας, πρώην βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Αύριο κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου καθορίζεται η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι υψηλότερη από το 4% με 5%.  Αναμένεται να φτάσει στα 830 ευρώ μικτά και θα ισχύσει από την 1η Απριλίου συμπαρασύροντας τις τριετίες και τα επιδόματα.        

Ο πρώην υπουργός και καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, Γιάννης Μανιάτης, θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Πρόκειται για την 8η υποψηφιότητα για την ευρωβουλή που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ.  


Οπλισμένος με σφυρί 19χρονος από τη Γεωργία, εισέβαλλε το πρωί σε γυμνάσιο κοντά στην πλατεία Κολιάτσου και επιτέθηκε σε έναν μαθητή από τη Νιγηρία χτυπώντας τον στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματος. Παρενέβη ο διευθυντής του σχολείου ο οποίος δέχθηκε επίθεση από τον δράστη χτυπώντας τον στην κοιλιά με ένα μαχαίρι. Ο 19χρονος συνελήφθη και ο μαθητής και ο διευθυντής του Γυμνασίου διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς για τις πρώτες βοήθειες.

Οι αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική είναι από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν το Συμβούλιο Υπουργών  Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ με τη συμμετοχή και του Λευτέρη Αυγενάκη που συνεδριάζει  στις Βρυξέλλες Οι αγρότες έχουν προχωρήσει σε συμβολική διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες με τα τρακτέρ τους γύρω από το κτίριο του Συμβουλίου όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας.     

 

Περισσότερα από 2,3 δισ. ευρώ θα καταβάλλουν έως την Παρασκευή σε τουλάχιστον 4 εκατομμύρια δικαιούχους, ο e- ΕΦΚΑ και η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. 

 

Οδηγός λεωφορείου  52 ετών στα Άνω Λιόσια, ο οποίος οδηγείται σήμερα στον ανακριτή, συνελήφθη το περασμένο Σάββατο με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού 53χρονης μόλις το λεωφορείο έφτασε στο τέρμα της διαδρομής του. 

 

ΚΑΙΡΟΣ    

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα προβλέπονται σήμερα στην Αττική.  Η θερμοκρασία  στην Αθήνα θα φτάσει έως 22 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνοπολη στο Γκάζι.   

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα