back to top
26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δώδεκα τραυματίστηκαν σήμερα στην Τουρκία στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο περιθώριο των δημοτικών εκλογών στο Ντιγιάρμπακιρ, την κύρια κουρδική πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Οι κάλπες στην Τουρκία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα μείνουν ανοιχτές έως τις 5 το απόγευμα. Το ενδιαφέρον στρέφεται στην Κωνσταντινούπολη και τη μάχη μεταξύ του νυν δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου και του εκλεκτού του προέδρου Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.

«Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκάλυψης, δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον» τονίζει στην Κυριακάτικη ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών και την πρόταση δυσπιστίας, στην Βουλή. Κάνει λόγο για πολιτική τυμβωρυχία και αδιέξοδο της αντιπολίτευσης η οποία – όπως λέει – «καταφέρνει να συνασπιστεί μόνο πίσω από τερατολογίες και όχι γύρω από μια θετική πρόταση για το μέλλον της χώρας».

Στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση των ηχητικών από το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει αύριο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του κώδικα φορολογικών διαδικασιών. Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αυτόματη προσυμπλήρωση , για πρώτη φορά φέτος , των φορολογικών δηλώσεων για 1 εκατομμύριο μισθωτούς και συνταξιούχους.

Εκτός λειτουργίας και σήμερα ο σταθμός του Μετρό, Αγία Βαρβάρα, λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Συνεχίζεται και σήμερα στο Σεράφειο ο 1ος Μαραθώνιος Καινοτομίας που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων με την συμμετοχή περισσότερων από 50 ομάδων νέων επιστημόνων. Στόχος η ανάδειξη εφαρμογών που θα ενισχύουν την ψηφιακή παρουσία της Αθήνας όπως και άλλων πόλεων, για την επίλυση προβλημάτων και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 8 το βράδυ, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Άνοιξε η πλατφόρμα tickets.gov.gr όπου οι φίλαθλοι μπορούν να πληροφορηθούν το πώς θα προσθέσουν και θα ταυτοποιήσουν το εισιτήριό τους στο Gov.gr Wallet, καθώς από τις 9 Απριλίου, η εξασφάλιση θέσης στις κερκίδες τόσο για τους αγώνες της Super League, όσο και του Κυπέλλου, θα γίνεται ψηφιακά.

Στους σημερινούς αγώνες της 2ης αγωνιστικής των play off: Στις έξι: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ. Οκτώ και μισή: ΑΕΚ – Ολυμπιακός και Άρης – Λαμία.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα