back to top
27.8 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

27.8 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

«Είμαστε προσηνείς, όχι όμως αφελείς, οι θέσεις της Τουρκίας, αν και διατυπώνονται σε πιο χαμηλούς τόνους, δεν έχουν αλλάξει», τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ενόψει της αυριανής συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι παραμένουν σταθερές και οι εθνικές μας θέσεις, με μοναδική εκκρεμότητα τη χάραξη θαλασσίων ζωνών βάσει του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

“Ζητήματα κυριαρχίας δεν βλάπτουν τον διάλογο ούτε εμποδίζουν την πρόοδό του” δηλώνει ο Τούρκος Πρόεδρος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή και σημειώνει ότι “θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ότι η ειρήνη και η ηρεμία θα επικρατούν για πάντα και στις δύο πλευρές του Αιγαίου”.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε στην Ελλάδα ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα ο οποίος αυτή την ώρα βρίσκεται στο κλειστό Ολυμπιακό γυμναστήριο του Γαλατσίου όπου απευθύνει ομιλία σε συμπατριώτες του.

Στο μεταξύ, σε μήνυμά του από τις Φυλακές Φιέρι, ο Φρέντι Μπελέρης, αναφέρει ότι η επιλογή της σημερινής ημέρας για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα δεν είναι τυχαία. Στο μήνυμά του ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ και Δήμαρχος Χιμάρας επισημαίνει ότι σήμερα συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη σύλληψή του και σημειώνει ότι ο Ράμα επέλεξε αυτήν την ημέρα, επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά του. “Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής” τονίζει και καταλήγει ότι “Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς”.

“Η μάχη στην Ευρώπη, δίνεται μεταξύ της πολιτικής της ελπίδας και της πολιτικής του φόβου. Δίνεται μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της μισαλλοδοξίας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένα σημαντικό μετερίζι στον αγώνα αυτό”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, με αφορμή τη συνάντηση δημάρχων σημαντικών πρωτευουσών της Ευρώπης, στο Παρίσι, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος. “Από την καρδιά του Παρισιού, το μήνυμα των δημάρχων που κυριάρχησε ήταν καθαρό και σαφές: Να αφυπνίσουμε την Ευρώπη” σημειώνει ο κ. Δούκας.

“Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες ευχήθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του με τον καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου στο Facebook. Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η στήριξη της μητρότητας είναι διαρκής και έμπρακτη.

“Για μένα γιορτή της Μητέρας είναι κάθε φορά που πηγαίνω Κρήτη και συναντιόμαστε. Στα μάτια της μητέρας μας θα είμαστε πάντα παιδιά. Να σε χαιρόμαστε και σε ευχαριστώ για όλα” αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ένα τμήμα ενός πολυόροφου συγκροτήματος διαμερισμάτων στη ρωσική πόλη του Μπέλγκοροντ κατέρρευσε σήμερα μετά από βομβαρδισμό των Ουκρανών, έγραψε στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο κυβερνήτης της ομώνυμης ρωσικής περιφέρειας Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από την κατάρρευση.

Μία ολοήμερη γιορτή οργανώνει σήμερα ο δήμος Αθηναίων στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης στο πλαίσιο του This is Athens City Festival, με την ευκαιρία της γιορτής της μητέρας. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσική, δημιουργικές και ψυχαγωγικές δράσεις για όλη την οικογένεια, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν πρωτότυπα δώρα για τη μητέρα τους.

Στην αθλητική επικαιρότητα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναμετρώνται απόψε στις 8 σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής των play offs της Σούπερ Λιγκ.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα