back to top
26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ατύχημα μαθητή σε δημοτικό Σχολείο της Κηφισιάς. Ο Δημήτρης Πέρρος θα μας ενημερώσει.

Σε θέση μάχης τα κομματικά επιτελεία, ενόψει της ευρωκάλπης της 9ης Ιουνίου. Συνεχίζονται οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών.

“Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι η πολιτική αστάθεια”, υπογράμμισε εκ νέου ο πρωθυπουργός από τα Σέρβια της Κοζάνης ,στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία καθώς, όπως τόνισε, «ο μεγάλος κίνδυνος για τη δημοκρατία είναι η αποχή».

Στη μάχη για μια ποιοτική δημόσια υγεία καλεί τους πολίτες με αναρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασελάκης ενόψει των ευρωεκλογών. Συνέντευξη στο Κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΤΤΙΚΑ και στους δημοσιογράφους Γ. Μελλιγώνη και Γ. Χουδαλάκη θα παραχωρήσει απόψε στις εννέα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Να στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας, απέναντι σε μια κυβέρνηση που υποτιμά ,υποβαθμίζει και απαξιώνει καθημερινά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Δημοκρατικής Παράταξης κάλεσε τους πολίτες -από τα Τρίκαλα- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Με ψήφο στο ΚΚΕ την 9η Ιούνη στέλνουμε μήνυμα καταδίκης της ΕΕ των πολέμων, της φτώχειας, του ξεριζωμού» τόνισε ο γ.γ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα για αυξήσεις μισθών. Άκαρπη η συνάντηση συνδικαλιστών της , με την γ.γ. δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.

Κίνδυνος παρακράτησης χρημάτων από το 2020 για χιλιάδες συνταξιούχους χηρείας.  Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ζητά από την κυβέρνηση να παγώσει τη νομοθεσία που περικόπτει στο μισό τις συντάξεις χηρείας και να επιστρέψει τα χρήματα που έχουν ήδη παρακρατηθεί από τους δικαιούχους του δημοσίου και του ΟΓΑ.Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων, στην περίπτωση που επεκταθεί η περικοπή της σύνταξης χηρείας, δεκάδες χιλιάδες θα κληθούν να επιστρέψουν και αναδρομικά ποσά προς τα Δημόσια Ταμεία, καθώς το μέτρο θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο του 2020.
Μαίνονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας. Διχασμένη η Δύση για το αίτημα του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου περί έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης για τις ηγεσίες του Ισραήλ και της Χαμάς.

Εξωφρενικό το χαρακτήρισε ο Τζο Μπάιντεν. Αποδοκιμάζει και η Βρετανία .Απαράδεκτο να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι η Χαμάς και το Ισραήλ, δηλώνει η Ιταλία. Την έκδοση ενταλμάτων στηρίζουν Γαλλία και Βέλγιο.

Ελεύθεροι οι 9 κατηγορούμενοι για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου τον Ιούνιο του 2023. Το δικαστήριο της Καλαμάτας δήλωσε αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση καθώς η τραγωδία εκτυλίχθηκε σε διεθνή ύδατα.

Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι μπορούν να αμφισβητήσουν τον υπολογισμό του τεκμαρτού εισοδήματος. Από την έναρξη της υποβολής φορολογικών δηλώσεων  65 πολίτες αμφισβητούν τον φόρο, που τους έχει βεβαιωθεί.

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων tomes.cityofathens.gr. Πρόκειται για ένα  Πληροφοριακό Σύστημα Αδειών Τομής και Εκσκαφής Κοινόχρηστων Χώρων. Πληροφορίες στο πόρταλ του σταθμού μας athina984.gr

Τραγικό δυστύχημα στην Αίγυπτο . Τουλάχιστον δέκα νεκροί από πτώση λεωφορείου στον Νείλο ,βόρεια του Καΐρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας. Το λεωφορείο έπεσε από ένα φέρι που διέσχιζε τον ποταμό, αφού ο οδηγός άφησε λυμένο το χειρόφρενο . Περίπου 25 επιβάτες, κυρίως νεαρές γυναίκες, βρίσκονταν στο λεωφορείο όταν σημειώθηκε το δυστύχημα.

Υπαινιγμούς πως η συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος, Εμπραχίμ Ραϊσί, ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς, άφησε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Ξεκίνησαν σήμερα από την πόλη Ταμπρίζ, στα βορειοδυτικά του Ιράν, οι τελετές για την κηδεία του Εμπραχίμ Ραϊσί. Θα ολοκληρώθουν την Πέμπτη στην Τεχεράνη με την τελετή ταφής

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η πτήση της Singapore Airlines, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Λονδίνο προς Σιγκαπούρη. Ένας επιβάτης έχασε τη ζωή του και πάνω από 30 τραυματίστηκαν, από έντονες αναταράξεις ,σύμφωνα με το BBC. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Μπανκογκ.

Σε επαναληπτική αξονική τομογραφία στην κοιλιακή χώρα υπεβλήθη ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρόπμπερτ Φίτσο, ο οποίος εξακολουθεί να έχει τις αισθήσεις του και επικοινωνεί με το περιβάλλον. Σε σημερινή  δήλωσή τους οι θεράποντες ιατροί του Σλοβάκου πρωθυπουργού, ενημέρωσαν ότι αναρρώνει από τα τραύματα που υπέστη, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του.

Και ο καιρός: Αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα