back to top
25.7 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

25.7 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ισόβια ποινή για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά και 13 χρόνια κάθειρξης για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, πρότεινε η εισαγγελέας έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου. Για τους πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, προτεινόμενη ποινή είναι τα 7 έτη, ενώ για όσους έχουν ελαφρυντικό (Αλεξόπουλος, Αρβανίτης, Μίχος, Μπούκουρας) είναι 5 έτη κάθειρξη.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ποινών ενώ εκτός απροόπτου εντός της ημέρας αναμένεται και η ετυμηγορία του δικαστηρίου επί των ποινών.

«Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα θα μείνει περισσότερο στην φυλακή με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα, νίκη για τη δημοκρατία οι προτάσεις επιβολής ποινών στους κατηγορουμένους για τη δίκη της Χ.Α.» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9 FM,

Σε κατάσταση συναγερμού από τα ξημερώματα η πυροσβεστική στην Αττική έχοντας δεχτεί 148 κλήσεις κυρίως για τις περιοχές, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Μοσχάτο και Αιγάλεω και με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, όπου μια ηλικιωμένη τραυματίστηκε βγαίνοντας στο μπαλκόνι της την ώρα της νεροποντής. Λόγω πτώσης δένδρων διακόπηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κύμης στο Νέο Ηράκλειο, και στις οδούς Μαρίνου Αντύπα και Ανατολής.

Οι καταιγίδες διασχίζουν τώρα το Αιγαίο, όπως δείχνουν οι εικόνες από δορυφόρους. Τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά την Κρήτη.

“Η Τουρκία να σταματήσει τα παιχνίδια μεταξύ αποκλιμάκωσης και προκλήσεων, αν ενδιαφέρεται για συνομιλίες, όπως έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα», το μήνυμα του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χαϊκο Μάας, λίγο πριν αναχωρήσει για Ελλάδα και Κύπρο. Σε ένδειξη δυσφορίας του Βερολίνου, ακύρωσε μάλιστα το ταξίδι του για Τουρκία.

Με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis να βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και στα όρια της παράνομης τουρκικής NAVTEX, συνοδευόμενο από 9 πλοία του τουρκικού στόλου.

Διαρκείς είναι οι συσκέψεις στο ΓΕΕΘΑ, με τον αρχηγό του, Κωνσταντίνο Φλώρο, να συνιστά ψυχραιμία και συμπεριφορά των ελληνικών μονάδων ανάλογη με τις τουρκικές αντιδράσεις.

Μονόδρομος η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια στα νησιά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κρήτη είπε ο Αλέξης Τσίπρας . Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον πρωθυπουργό επειδή δεν διεκδίκησε όπως ειπε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας από την προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής.

Την ανησυχία της για την απόφαση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να προχωρήσει στο “άνοιγμα” μέρους της περιφραγμένης περιοχής των Βαρωσίων, εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Μακραίνει η λίστα των νεκρών από επιπλοκές του κορονοιού στη χώρα μας. Στους 457 έφτασαν οι θάνατοι, καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν άλλοι 8 ασθενείς. 91ας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν χθες 677 δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια. Επτά άνθρωποι -6 έλληνες και ένας αλλοδαπός- βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19. Τα τεστ, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, συνεχίζονται και σήμερα.

Νέα μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοιού αποφασίζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας. Στο τραπέζι ακόμη και η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται δραματικά.

Αιμοδοσία στο Δήμο Φιλοθέης από το Λαϊκό Νοσοκομείο. Ο Βίκτωρας Αντωνόπουλος θα μας πει περισσότερα …

Περισσότερα από 102 κιλά ηρωίνη βρέθηκαν σε διαμέρισμα κοντά στο σταθμό Λαρίσης που είχε νοικιαστεί με βραχυπρόθεσμη μίσθωση από τις 24 Σεπτεμβρίου. Τα ναρκωτικά προορίζονταν για διακίνηση στο κέντρο της πρωτεύουσας και σε περιοχές της δυτικής Αττικής. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Συναγερμός νωρίτερα στο νοσοκομείο Σειντ Τομας του Λονδίνου όταν αστυνομικές απέκλεισαν την είσοδο χωρίς κανείς να μπορεί να εισέλθει ή να εξέλθει από το κτήριο. Δεν έγιναν γνωστοί οι λόγοι του αποκλεισμού και πριν από λίγα λεπτά οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν.

Η Βιλερμπάν ανακοίνωσε τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού, με τα δύο να ανήκουν σε παίκτες, προσθέτοντας ότι πλέον έχει οριακά 9 παίκτες για τον σημερινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό της Ευρωλίγκας, μια ομάδα οφείλει να παίξει αν έχει 8 διαθέσιμους παίκτες, ειδάλλως σε διαφορετική περίπτωση χάνει το ματς με 20-0.

Την επιστροφή στις νίκες, κάνοντας το δεύτερο διπλό του στην Ευρωλίγκα, θα επιδιώξει ο Παναθηναϊκός στο αποψινό του παιχνίδι με αντίπαλο την Βιλερμπάν στις 21:45.

Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές, σήμερα, στην Αττική, με βελτίωση από το μεσημέρι. Μέγιστη θερμοκρασία 24 βαθμοί Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα