back to top
25.6 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

25.6 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε 24ωρη απεργία σήμερα το δημόσιο. Κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας. Κλειστή η Πανεπιστημίου και η Σταδίου λόγω συλλαλητηρίου της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.

Λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορα. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το βράδυ Τούρκοι κράτησαν 20 λεπτά στον αέρα, πάνω από τα σύνορα Τουρκίας-Ιρακ, το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στην Αθήνα, αρνούμενοι να χορηγήσουν άδεια υπερπτήσης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γειτονική χώρα αρχικά είχε επιτρέψει την υπέρπτηση του ελληνικού κυβερνητικού αεροσκάφους πάνω από το έδαφος

Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας όπως αυτή εκδηλώθηκε μετά και την τελευταία Σύνοδο Κορυφής με το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στα Βαρώσια και την επιστροφή το Ορούτς Ρέις σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας θα θέσει εκ νέου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διήμερη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου οι εργασίες του οποίου ξεκινούν στις 4 ωρα Ελλαδος.

Η Αθήνα επιδιώκει να υπάρξει ξεκάθαρη τοποθέτηση και καταδίκη της ΕΕ για τις νέες τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση και με το κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου της 1ης και 2ας Οκτωβρίου, αλλά και αποσαφήνιση των επόμενων βημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της τουρκικής αδιαλλαξίας, με καταληκτικό ορίζοντα για την συνολική αξιολόγηση της συμπεριφοράς της γειτονικής χώρας την Σύνοδο του Δεκεμβρίου. Για το ζήτημα των κυρώσεων, κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι στα συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπάρχει σαφής αναφορά ότι νέες προκλητικές ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας θα έχουν συνέπειες, καθώς η Ε.Ε. θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της.

Πάντως Γερμανική κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι είναι απίθανο η ΕΕ να επιβάλει σήμερα κυρώσεις στην Τουρκία, παρά τη “διαφωνία” -όπως τη χαρακτήρισε- για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σήμερα ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την τουρκική παραβατικότητα, .

Μία αυστηρή σύσταση στα συμπεράσματα, σε συνέχεια αυτών που αποφασίστηκαν πριν δύο εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο με δεδομένο τις τελευταίες εξελίξεις, η οποία θα ανοίγει το δρόμο για την επιβολή κυρώσεων, θα είναι μία επιτυχία, εκτίμησε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δημήτρης Καιρίδης.

Την ίδια ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι θα στείλει σύντομα και τρίτο σκάφος για έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στις συζητήσεις που έγιναν στις πλατφόρμες των ΕΕ και ΝΑΤΟ».

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η διαδικασία για αναστολή των ποινών μέχρι την έφεση. Η υπεράσπισή των καταδικασθέντων θα επιχειρηματολογήσει νομικά για το αχρείαστο της φυλάκισης ή τη ζημία στον οικογενειακό βίο που θα επιφέρει η κράτηση.

436 νέα κρούσματα Covid-19, εκ των οποίων τα 201 στην Αττική ανακοινώθηκαν χθες. 86 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 471ας οι νεκροί. Τελευταία θύματα ένας 87χρονος και ένας 97χρονος με υποκείμενα νοσήματα, που κατέληξαν σε Ευαγγελισμό και Θριάσιο.. Σε καραντίνα για 10 ημέρες γηροκομείο στα Γιάννενα. Κρούσμα και σε μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων στο Μεταξουργείο.

Σε κυνήγι ηλεκτρονικών διασταυρώσεων προχωρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Στο στόχαστρο φορολογούμενοι που απέφυγαν να δηλώσουν στην εφορία εισοδήματα από κάθε πηγή εσωτερικού ή εξωτερικού. Όσοι εντοπίζονται με αδήλωτα εισοδήματα θα τους επιβάλλεται πρόσθετος φόρος ασχέτως αν έχουν εκδοθεί προηγουμένως εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου για προηγούμενα οικονομικά έτη.

Τη δυσκολότερη φετινή του αποστολή έχει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα. Στις 22:00 αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλα-ου-γκράνα» για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης, ψάχνοντας τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός, σήμερα, στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 26 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα