back to top
30 C
Athens
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

30 C
Athens
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη, που ανοίγουν από την προσεχή Δευτέρα. Παράλληλα, χριστουγεννιάτικα είδη θα πωλούν και τα supermarkets, κάτι στο οποίο αντιδρά ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κάνοντας λόγο για “άνιση αντιμετώπιση σε βάρος χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων”.

Παρά την παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, η κυβερνητική πρόθεση είναι να ανοίξουν τα κομμωτήρια στις 11 του μήνα και στις 14 το λιανεμπόριο. Αρνητικοί στο ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία πριν από τα Χριστούγεννα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Το θέμα θα επανεξεταστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους λοιμωξιολόγους.

Νέο ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών στη χώρα μας, που έφτασαν τους 622 – στους 100 οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο. 1882 τα νέα κρούσματα, εκ των οποίων 428 στη Θεσσαλονίκη, 334 στην Αττική.

Ξεπέρασαν παγκοσμίως το 1,5 εκατομμύριο οι νεκροί από την έναρξη της πανδημίας – στα 65 εκ. τα κρούσματα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Πυρετός στη Βρετανία για την έναρξη των εμβολιασμών στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Πιέσεις, την ίδια ώρα, στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, να επισπεύσει τις διαδικασίες για την έγκριση του εμβολίου, καθώς η σχετική συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 29 Δεκεμβρίου.

Καμπανάκι από την Interpol σε 194 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Προειδοποιεί ότι δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος είναι πιθανόν να βάλουν στόχο τα εμβόλια κατά της Covid-19, καθώς και ότι θα επιδιώξουν να πουλήσουν πλαστά.

Την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 προβλέπει το νομοσχέδιο των ΗΠΑ για τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2021. Την ίδια ώρα να αλλάξει στάση στην Ανατολική Μεσόγειο και σε μια σειρά από θέματα που ταλανίζουν τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Άγκυρα.

Η βούληση, για περαιτέρω ανάπτυξη της Στρατηγικής σχέσης Ελλάδας και Αιγύπτου, επιβεβαιώθηκε στις συναντήσεις και συνομιλίες που είχε ο Υπ Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αίγυπτο. Στη διάρκεια των συνομιλιών εξετάστηκε ενδελεχώς η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και εκφράστηκε η άποψη ότι η Τουρκία με τη συμπεριφορά της προκαλεί αποσταθεροποίηση, κάτι που προβληματίζει πολύ σοβαρά τις χώρες της περιοχής.

Στην Κύπρο σήμερα ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας. Οι συζητήσεις θα εστιαστούν στις εξελίξεις στην περιοχή και τον συντονισμό Ελλάδας-Κύπρου ενόψει του επικείμενου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και στο Κυπριακό.

Μέτρα αντίστοιχα με όσα είχαν ληφθεί την επέτειο του Πολυτεχνείου σχεδιάζει η ΕΛΑΣ για την Κυριακή, 12 χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στο σημείο που σκοτώθηκε ο 15χρονος, γύρω από το Πολυτεχνείο, στα προπύλαια και στην Κλαυθμώνος ώστε να μην γίνουν συγκεντρώσεις ενώ σε συναγερμό θα βρίσκονται πάνω από 5 χιλιάδες αστυνομικοί, ευέλικτες ομάδες ταχείας επέμβασης τα ελικόπτερα της αστυνομίας drones, τα οχήματα ρίψης νερού και πτυσσόμενοι φράκτες. Όσοι πλησιάζουν προς το κέντρο θα τους γίνεται έλεγχος ενώ όπου επιχειρηθεί να γίνει συγκέντρωση θα επιβάλλονται πρόστιμα στο πλαίσιο της απαγόρευσης των περιοριστικών μέτρων.

Καιρός:

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχέε και καταιγίδες. Εξασθένιση των φαινομένων το απόγευμα, από τα δυτικά.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Άνεμοι νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου – 12 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα