back to top
16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ενα «εμπορικό σταυροδρόμι» στην Αγίου Μάρκου

Διαβάστε επίσης

Στην «καρδιά» του κέντρου της Αθήνας, σε κάποια επιλεγμένα σημεία που βρίσκονται δίπλα ακριβώς σε έναν από το πιο εμπορικούς δρόμους, αναζητούν πλέον λύση οι μικροπωλητές προκειμένου να βρουν λύση στο αδιέξοδο της κρίσης…

Τα συγκεκριμένο «κομμάτι» του κέντρου το αποκαλούν « εμπορικό σταυροδρόμι» με την επισήμανση ότι «περνούν καθημερινά χιλιάδες κόσμου είτε για να πάνε στις δουλειές τους, είτε για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους στο κέντρο.

Ο λόγος για τον πεζόδρομο της Αγίου Μάρκου και την προέκτασή του, στο ύψος της οδού Αιόλου.
Σε αυτόν τον πεζόδρομο βρίσκονται από πολύ νωρίς το πρωί, δεκάδες μικροπωλητές που πωλούν την πραμάτεια τους. Ακριβώς απέναντι από την Αγίου Μάρκου, στο κομμάτι του πεζόδρομου της Αιόλου μέχρι τον δρόμο της Σοφοκλέους, μπορείς να βρεις οτιδήποτε.

Από χειροκίνητες ηλεκτρικές συσκευές μασάζ, οικιακά είδη, μηχανικά σκεύη μέχρι θήκες και φορητές συσκευές φόρτισης για κινητά τηλέφωνα. Από σήμερα προστέθηκαν και μικροπωλητές που πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη σε πολύ χαμηλές τιμές.

Οι κυρίες Βασιλική και Ιωάννα, που πωλούν χριστουγεννιάτικα τραπεζομάντηλα έναντι 1 ευρώ το κάθε κομμάτι, μας είπαν ότι «στην οικογένεια είναι όλοι άνεργοι και πως με αυτά τα χρήματα ελπίζουν ότι θα εξασφαλίσουν τον επιούσιο».

Το ίδιο, λίγο πιο κάτω, και ο κύριος Σταμάτης που πουλά υγρά καθαριστικά, παντός είδους, για να ζήσει την οικογένειά του, καθώς εδώ και 1.5 χρόνο -όπως μας είπε- είναι άνεργος και όπου έχει «χτυπήσει πόρτες» δεν έχει βρει δουλειά.

Οι καταστηματάρχες της γύρω περιοχής φαίνεται ότι δεν ενοχλούνται από αυτή την δραστηριότητα. Οι περισσότεροι από τους μικροπωλητές είναι πλέον γνωστοί τους και η πραμάτεια τους δεν είναι ανταγωνιστική για τις δικές τους βιτρίνες.

Μας υπενθύμισαν παράλληλα, ότι στο συγκεκριμένο «σταυροδρόμι» κυριαρχούσε κάποτε ο γνωστός σε όλους μας Ανδρέας Νομικός ή «φτερού», ο πιο συμπαθητικός -όπως λένε- άνδρας της Αθήνας, που συνεχίζει να αναστατώνει με τις ατάκες του. Ο γνωστός σε όλους μας και από τις παλιές ελληνικές ταινίες, με την γνωστή ατάκα «φτεράααα, πάρτε καλά φτεράααα».

Στην Αιόλου συναντήσαμε και τους επτά ρεμπέτες – μουσικούς που δίνουν καθημερινά το μουσικό ραντεβού τους με τον κόσμο. Μας μίλησε ο κύριος Κώστας με το μπουζούκι και μας είπε ότι αυτό είναι ζωή για τους ίδιους αλλά και για τον κόσμο που τους έχει μάθει εδώ και πολύη καιρό στο ίδιο σημείο, δίπλα ακριβώς από τους μικροπωλητές.

Αφιέρωσαν εξαιρετικά για τον 9.84 το κομμάτι «ακρογιάλι» και τους ευχαριστούμε γι αυτό.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα