back to top
23.1 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

23.1 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 03:00

Διαβάστε επίσης

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, παρά τις πληροφορίες πως η Χαμάς συμφώνησε για κατάπαυση του πυρός.

Ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους στη Ράφα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί σφοδρούς βομβαρδισμούς στην ανατολική Ράφα, ενώ ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι έκανε ξανά έκκληση στου Παλαιστινίους που βρίσκονται στη Ράφα να εκκενώσουν την περιοχή.

Την ίδια ώρα, η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ δήλωσε απόψε πως εκτόξευσε ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας προς την κατεύθυνση του Ισραήλ.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συνέχιση της επιχείρησης στη Ράφα, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση στη Χαμάς ώστε να απελευθερώσει τους Ισραηλινούς ομήρους.

Ταυτόχρονα, αν και η τελευταία πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Ισραήλ, ο Νετανιάχου τόνισε ότι θα στείλει αντιπροσωπεία στη Χαμάς για να συναντηθεί με διαπραγματευτές και να προσπαθήσει να επιτύχει μια συμφωνία.

«Επί του παρόντος εξετάζουμε την απάντηση της Χαμάς. Και συζητάμε με τους συμμάχους μας στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, Τζον Κέρμπι.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες πως θα στείλει εντός της ημέρας αντιπροσωπεία στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου προκειμένου να συνεχιστούν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις με σκοπό να συναφθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, απηύθυνε κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να πιέσει το Ισραήλ, ενώ και ο τούρκος πρόεδρος κάλεσε το Τελ Αβίβ να δεχτεί την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Στην εσωτερική επικαιρότητα,

Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα με την εικόνα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου να είναι βελτιωμένη σε σχέση με νωρίτερα, αλλά η κίνηση παραμείνει αυξημένη με τα οχήματα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες από Αγίους Θεοδώρους έως τα Μέγαρα.

Αντίθετα χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας όπου νωρίτερα υπήρχαν καθυστερήσεις από Καπανδρίτι έως τα διόδια Αφιδνών.

Σε ισχύ και σήμερα τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας που θα ισχύουν και στα δύο ρεύματα των εθνικών οδών καθώς αναμένεται και έξοδος λόγω της αργίας αλλά και της μαζικής επιστροφής, των εκδρομέων του Πάσχα.

Από τις 8 το πρωί εως τη μία μετα το μεσημέρι στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών και από τις 11 το πρωί εως τις έντεκα το βράδυ στο ρεύμα εισόδου των εθνικών οδών.

«H απόφαση των Τουρκικών Αρχών για την έναρξη της λειτουργίας της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους συνιστά πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα καθώς αλλοιώνει και προσβάλλει τον χαρακτήρα της ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO ανήκον στην ανθρωπότητα», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Προσθέτει πως «η διατήρηση του οικουμενικού χαρακτήρα μνημείων και η τήρηση των διεθνών προτύπων προστασίας της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί σαφή διεθνή υποχρέωση που δεσμεύει όλα τα κράτη».

Κλειστά και σήμερα σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Με πρόγραμμα Κυριακής και αργιών θα κινηθούν και σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στη διεθνή επικαιρότητα,

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως καταγράφτηκε «αύξηση κατά 300%» των αντισημιτικών ενεργειών στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2024 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και το απόγευμα νότιοι – νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα