back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Τα σενάρια που συνδέονται με την προκήρυξη εκλογών

Διαβάστε επίσης

Όταν στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου εφιστούσε σε όλους την προσοχή, λέγοντας ότι ο Ιούνιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας στην πορεία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, δεν είχε μόνο κατά νου την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφισης όλων των εκκρεμοτήτων της τέταρτης αξιολόγησης, αλλά και την αναπροσαρμογή της στρατηγικής του Μεγάρου Μαξίμου με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές.

Και μάλιστα στην βάση αντικρουόμενων εισηγήσεων, καθώς στο εσωτερικό της κυβέρνησης το θέμα του χρόνου προσφυγής στην λαϊκή ετυμηγορία, αντιμετωπίζεται διαφορετικά από κορυφαίους παράγοντες της «αριστερής» διακυβέρνησης και προνομιακούς συνομιλητές του πρωθυπουργού στις μεγάλες αποφάσεις.

Εντός του Ιουνίου, στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει και η αξιολόγηση όλων των ευρημάτων από σειρά σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης και αναλόγως ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας θα εκτιμήσει τις πιο συμφέρουσες για τον ίδιο και την κυβέρνηση επιλογές.

Τρία σενάρια

Στο τραπέζι μέχρι στιγμής τα σενάρια που συνδέονται με την προκήρυξη εκλογών είναι τρία.

Εκλογές στις αρχές Φθινοπώρου, δηλαδή το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο, άποψη την οποία φέρεται να στηρίζει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης.

Διπλές εκλογές, δηλαδή εθνικές και ευρωεκλογές την Άνοιξη του 2019, το οποίο υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση και τον Υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη.

Τέλος, η εξάντληση της τετραετίας, την οποία υπερασπίζονται οι «τεχνοκράτες» της κυβέρνησης, όπως οι Γ. Χουλιαράκης και Δ. Λιάκος.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει δεχτεί εισηγήσεις και για μια ακόμη κίνηση που θα εμπλουτίσει συμβολικά το αφήγημα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια.

Να δρομολογήσει αλλαγές στην κυβέρνηση με εκλογικά χαρακτηριστικά φυσικά, θέλοντας να δείξει πως και οι υπουργοί των «μνημονίων» τερμάτισαν ευδοκίμως τον κύκλο της αποστολής τους.

 

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα