back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων 21.00

Διαβάστε επίσης

Πρωτόγνωρα για την εποχή καιρικά φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα την υπερχείλιση ρεμάτων στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στις Σέρρες. Η πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 100 κλήσεις και έχει σπεύσει σε τουλάχιστον 20 σπίτια στην πόλη των Σερρών. Δυνατή βροχή έπληξε νωρίτερα περιοχές της Χαλκιδικής, και της Σαμοθράκης.

Σε 10 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3266. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 9 συμπολίτες μας. . Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Στην Ιταλία σήμερα καταγράφηκε ο μικρότερος αριθμός κρουσμάτων του κορονοιού από τις αρχές Μαρτίου. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 224 νέα κρούσματα, 24 ασθενείς έχασαν την ζωή τους και 440 άνθρωποι έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Σε προληπτική, προσωρινή, καραντίνα τέθηκε μέρος του ιατρικού- νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Φιλιατών, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορονοϊού στη Θεσπρωτία. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για 52χρονη γυναίκα από την Παραμυθιά. Στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς , όπου προσήλθε αρχικά η 52χρονη, για μια εβδομάδα θα εξυπηρετεί μόνο επείγοντα περιστατικά ενώ αναστέλλεται η συνταγογράφιση, η εξέταση τακτικών περιστατικών και η λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων.

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα τονίζοντας ότι οι γιατροί μας και το κράτος έχουν πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία των πολιτών, αλλά και των επισκεπτών, εξέφρασε ο πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στην πρώτη παγκόσμια τηλεδιάσκεψη Ελλήνων Ομογενών Ιατρών για τον COVID-19. «Η εμπειρία της Ελλάδας δίδαξε ότι, όταν η Πολιτεία άκουσε τους γιατρούς και πήρε τολμηρά μέτρα, κατέκτησε και την εμπιστοσύνη των πολιτών», ανέφερε ο πρωθυπουργός .

Ένας 25χρονος Λίβυος εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία είναι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι χθες στην πόλη Ρέντινγκ στην Νότια Αγγλία με τρεις νεκρούς και τρεις τραυματίες. Την επίθεση η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική ενέργεια. Με αφορμή αυτή την επίθεση ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προαναγγέλει αλλαγές στη νομοθεσία. “Αν πρέπει να γίνουν αλλαγές στο νομικό μας σύστημα για να σταματήσουν να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, δεν θα διστάσουμε να τις κάνουμε”, είπε ο πρωθυπουργός.

Συναγερμός και στη Μινεάπολη, μετά από πυροβολισμούς που είχαν ως συνέπεια τον θάνατο ενός άνδρα και τον τραυματισμό άλλων 11 ανθρώπων.

Από αύριο ξεκινά η σταδιακή καταβολή των συντάξεων Ιουλίου στους περίπου 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους, ενώ -όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης- στις 9 Ιουλίου, αντί για τον Οκτώβριο, θα καταβληθούν τα αναδρομικά οκταμήνου των επικουρικών συντάξεων σε 250.000 συνταξιούχους.

Σε ότι αφορά τις κύριες συντάξεις με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, τα αναδρομικά θα καταβληθούν τον Οκτώβριο.

Επαναλειτουργία των ποινικών δικαστηρίων από αύριο ,που είναι το τελευταίο πεδίο της Δικαιοσύνης που επανέρχεται στην κανονικότητα μετά τα μέτρα που είχαν ληφθεί για τον κορονοϊό.

Σε αναστολή, ωστόσο, ως τις 15 Ιουλίου, τέθηκαν οι δίκες στα ποινικά δικαστήρια της Ξάνθης, μετά την εμφάνιση και νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο Κολωνός ήταν σήμερα στο επίκεντρο των κυριακάτικων επιχειρήσεων καθαριότητας και απολύμανσης, από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. «Εδώ και έξι μήνες, οι Κυριακές στις γειτονιές της Αθήνας έχουν αλλάξει. Φροντίδα του δήμου για όλες τις γειτονιές και ποιότητα ζωής σε όλη την Αθήνα» επισημαίνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Στις 9.30 το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για την 3η αγωνιστική των Play Off της Σούπερ Λίγκα:

Για τα Play Out: Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος

Ξάνθη – Παναιτωλικός .

Και ο καιρός

Άστατος για αύριο στην Αττική με ασθενείς βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα