back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γ. Σακελλαρίδης στον Αθήνα 9.84: Έχω αρνητικό προαίσθημα για τα αποτελέσματα της άτυπης Συνόδου για το μεταναστευτικό

Διαβάστε επίσης

Η πολιτική ασύλου βρίσκεται εκ νέου στο τραπέζι των ευρωσυζητήσεων, πιο πιεστικά αυτή τη φορά λόγω της σοβούσας κυβερνητικής κρίσης στη Γερμανία. Οι πιθανότητες να υιοθετηθεί κοινή στάση είναι από μηδαμινή έως ανύπαρκτη για το αντι-μεταναστευτικό μπλοκ των προθύμων έχει ενισχυθεί με την Ιταλία.

Οι παρασκηνιακές συζητήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή που ο πρόεδρος της Κομισιόν καλεί στις Βρυξέλλες τους ηγέτες δέκα κρατών της Ε.Ε. για να αποφασίσουν πώς θα γίνει αποτελεσματική ανάσχεση της «παράνομης μετανάστευσης» προς την Ευρώπη και πώς θα περιοριστούν οι μετακινήσεις των αιτούντων ασύλου, αυτό που δηλαδή που ζητούν οι Βαυαροί.

Στην Σύνοδο θα συμμετάσχουν Γερμανία,Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Μάλτα, Βουλγαρία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Μαρία Χούκλη ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης Διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, τόνισε: «Δεν θέλω να προδικάσω αλλά έχω αρνητικό προαίσθημα για τα αποτελέσματα της Κυριακής. Τα πράγματα είναι πολύ σύνθετα λόγω και του ζητήματος στο εσωτερικό της κυβέρνησης της Γερμανίας, αλλά και τα προβλήματα σε Ιταλία. Λόγω του Δουβλίνου, Ελλάδα και Ιταλία έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά σε σχέση με άλλες χώρες στην ΕΕ με αποτέλεσμα να έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση που δεν είναι βιώσιμη. Θα ήταν σημαντικό η συνθήκη του Δουβλίνου να αναθεωρηθεί η συνθήκη ώστε να επιμερίζονται το βάρος όλες οι χώρες της ΕΕ. Με βάσει τα όσα έχουν διαρρεύσει, αυτό που προετοιμάζεται είναι είναι η ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος σχεδίου να φτιάξουν μπροστινές αυλές για την ΕΕ σε χώρες της Βόρειας Αφρικής και αντίστοιχα στην Τουρκία και με αυτό τον τρόπο να εξαγοράσει η ΕΕ τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο, τους πρόσφυγες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να δώσει αυτά τα χρήματα σε άλλες χώρες για να μην έχει τους μετανάστες στα πόδια της».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα