back to top
17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 02:00

Διαβάστε επίσης

Kάλεσμα στους εκλογείς που σκέφτονται να ψηφίσουν κόμματα στα δεξιά της ΝΔ απηύθυνε ο πρωθυπουργός λέγοντας τους να δουν τη συνολική εικόνα και να μην καταφύγουν σε «ανέξοδα μηνύματα».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, επέμεινε ότι θέλει το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα θέτοντας ως πήχη των επικείμενων Ευρωεκλογών το ποσοστό, που απέσπασε η ΝΔ στις προηγούμενες Ευρωεκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό το πρωτοφανές περιστατικό χειροδικίας στην Βουλή και κάλεσε τους ψηφοφόρους «να αναλογιστούν πολύ προσεκτικά αν θέλουν πράγματι να εκπροσωπούνται κόμματα που πρεσβεύουν την ωμή βία και ένα μισαλλόδοξο ρατσιστικό λόγο που εκπέμπει διχασμό και ενίοτε και μίσος».

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχουν σήμερα νοικοκυριά τα οποία δοκιμάζονται ωστόσο άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι οι έκτακτες βοήθειες τελειώνουν, όχι όμως και συνολικά τα επιδόματα.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι όλα θα κριθούν στις εθνικές εκλογές του 2027 και πρόσθεσε ότι τα δύο κόμματα έχουν «πολύ χρόνο να παρουσιάσουν κάποιο πρόγραμμα το οποίο να είναι στοιχειωδώς τεκμηριωμένο και κοστολογημένο».

Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%», σχολίασε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «μίλησε απαξιωτικά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της ακρίβειας, την ώρα που ο ίδιος προσπάθησε, κατ΄ εντολή των ακριβοπληρωμένων επικοινωνιολόγων του, να προσποιηθεί ότι κατανοεί πως τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται».

«Αυτός που δυσφημεί τη χώρα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επί πρωθυπουργίας του στήθηκε ένα παρακράτος παράνομων παρακολουθήσεων υπονομεύοντας το κράτος δικαίου». Αυτό σχολιάζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να μην αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα διεθνούς συνωμοσίας.

Εντολή να διερευνηθούν, ποιος ή ποιοι, έδωσαν εντολή καθώς και οι λόγοι απομάκρυνσης των υλικών και χωμάτων από τον τόπο της μοιραίας σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη αλλά και της επίστρωσης του χώρου έδωσε η Aντιεισαγγελέας Eφετών Λάρισας Κατερίνα Μάτση.

Παράλληλα, διαβίβασε στον Άρειο Πάγο την μήνυση γονέα θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας κατά Τριαντόπουλου, Πλεύρη, Ράπτη και Παπαδόπουλου προκειμένου να αποσταλεί στην Βουλή για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες της Επιτροπής Διαχείρισης των τεσσάρων υπουργών που συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 2023.

«Σοκαριστική» χαρακτήρισε τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ Βίκυς Φλέσσα ότι «όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη, ο Στέφανος Κασσελάκης και προσθέτει: «προφανώς εκφράζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού παραμένει υποψήφιά του».

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το τροχαίο που οδήγησε στον θάνατο του 23χρονου φοιτητή Ιάσονα Λαλαούνη το Μάρτιο του 2021, έξω από τη Βουλή.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα σε πολλούς δήμους της Αττικής, και στον δήμο Αθηναίων, λόγω της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας και της τελετής παράδοσης – παραλαβής της φλόγας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Ειδικότερα, στο κέντρο της Αθήνας θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τις 4 το απόγευμα. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Στη διεθνή επικαιρότητα:

Η θαλάσσια κυκλοφορία στα Στενά των Δαρδανελίων στην Τουρκία αναμένεται να ξαναρχίσει σήμερα, μετά τη σύντομη διακοπή της λόγω των προσπαθειών κατάσβεσης πυρκαγιάς σε πλοίο.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 95-79 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των πλέι οφ στην Ευρωλίγκα.

Πλέον οι αγώνες μεταφέρονται στο Βελιγράδι, την ουδέτερη έδρα των Ισραηλινών και θα διεξαχθούν την Μ. Τρίτη και την Μ. Πέμπτη.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα