back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ισλανδία-Κροατία:Ιστορική βραδιά για τους «βίκινγκ»

Διαβάστε επίσης

Ένα κρίσιμο παιχνίδι για την έκβαση της πρόκρισης από τον τέταρτο όμιλο, διεξάγεται στο Ροστόφ, ανάμεσα στην Ισλανδία και την Κροατία στις 21:00-ΕΡΤ2, με το βλέμμα και το αυτί και των δύο να είναι στραμμένο στην Αγία Πετρούπολη, όπου την ίδια ώρα θα κοντράρονται Νιγηρία και Αργεντινή.

Η Κροατία είναι η μόνη από τις τέσσερις που έχει ήδη πάρει το εισιτήριο για τους “16”, ενώ με νίκη ή ισοπαλία θα είναι και πρώτη. Η άνεση αυτή προσφέρει στον Ζλάτκο Ντάλιτς την ευκαιρία να κάνει όσες αλλαγές επιθυμεί, για να δώσει αρχικά ανάσες σε βασικούς, αλλά και για να προφυλάξει τους Ράκιτιτς, Ρέμπιτς, Βρσάλικο, Μάντζουκιτς, Μπρόζοβιτς και Τσόρλουκα από δεύτερη κίτρινη κάρτα που αυτομάτως σημαίνει πως θα χάσουν το επόμενο ματς.

Η Κροατία δείχνει να δουλεύει σαν μια καλολαδωμένη μηχανή και είναι σιγουρο πως δεν θα εμφανιστεί στο χορτάρι για να χάσει ή για να εξυπηρετήσει σενάρια τα οποία μιλάνε για…συνομοσία, προκειμένου να μείναι έξω η Αργεντινή. Εξάλλου η ομάδα του Σαμπάολι έχει βγάλει μόνη της τα μάτια της στους δύο πρώτους αγώνες.

Ιστορικό παιχνίδι για τους…ψαράδες

Στο στρατόπεδο της Ισλανδίας η νίκη είναι μονόδρομος για να προκριθεί στους “16”, αλλά μπορεί και μην της φτάσει. Εάν ισοβαθμήσει με τη Νιγηρία, σε περίπτωση ισοπαλίας με την Αργεντινή ή την Αργεντινή εάν νικήσει τη Νιγηρία, θα πάμε στα κριτήρια ισοβαθμίας. Οι «βίκινγκ» βρίσκονται στο -2 (1-3), η Αργεντινή στο -3 (1-4) και η Νιγηρία στο μηδέν (2-2).

Αν σε οποιαδήποτε ισοβαθμία υπάρχει απόλυτη ισορροπία σε διαφορά τερμάτων ή καλύτερη επίθεση, τότε θα μετρήσουν οι κάρτες όπου η Ισλανδία δεν έχει δεχτεί ούτε μία (2 η Νιγηρία, 3 η Αργεντινή). Αν κι εκεί υπάρχει ισορροπία, θα γίνει κλήρωση.

Ο Χάλγκριμσον έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση του σε αυτή την μεγάλη στιγμή για την ομάδα της Ισλανδίας που απόψε το βράδυ μπορεί να γράψει την πιο χρυσή σελίδα της ποδοσφαιρικής της ιστορίας.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα