back to top
18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε το ταξίδι της για τη Γαλλία η Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία παραδόθηκε στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού σε μια εντυπωσιακή τελετή το απόγευμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Την φλόγα παρέδωσε στον πρόεδρο της γαλλικής οργανωτικής επιτροπής Τόνι Εστανγκέ ο πρόεδρος της Ελληνικης Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος. Αύριο η φλόγα θα μεταφερθεί με το τρικάταρτο πλοίο «Belem» στη Μασσαλία απ’ όπου θα ταξιδέψει σε όλη τη Γαλλία.

Στις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας η ποινική δίκη των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του έγκλειστου Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος φέρεται ως ο ηθικός αυτουργός στην υπόθεση εξαπάτησης του εκλογικού σώματος. Σημειώνεται ότι στο εδώλιο θα καθίσουν και οι βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκαν. Για την ίδια υπόθεση είναι επίσης κατηγορούμενος και ένας δικηγόρος ο οποίος θεωρείται ότι αποτέλεσε τη «γέφυρα» στην επικοινωνία του κρατούμενου Κασιδιάρη με βουλευτές των Σπαρτιατών. Πρόκειται για την πρώτη δίκη στα χρονικά της μεταπολίτευσης για εξαπάτηση εκλογικού σώματος με κατηγορούμενους εν ενεργεία βουλευτές.

Ανά ομάδες αναμένεται να απολογηθούν το Σαββατοκύριακο οι 60 και πλέον κατηγορούμενοι οι οποίοι, κατά τις αρχές, φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια οι 3 από τους 10 κατηγορούμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αδικήματα που αφορούν μόνο σε παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Οι υπόλοιποι 7 αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη αναφορικά με το «μπάζωμα των Τεμπών» θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή από την Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας. Ζητούμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, να ανοίξουν το δρόμο στη δικαιοσύνη και να μην επιχειρήσουν να συγκαλύψουν για ακόμη μία φορά τις ευθύνες των υπουργών τους.

Σκληρή ανακοίνωση από την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος σχετικά με την τροπολογία για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό που κατέθεσε στην Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος. H ΚΕΔΕ ζητεί -μεταξύ άλλων- την πλήρη κατάργηση των bonus ύψους, την καταψήφιση της τροπολογίας και την έναρξη διαλόγου για να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι αποτελεί μονόδρομο «η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών με την χρήση “bonus” και η άμεση και κατά προτεραιότητα εκδίκαση των δύο υποθέσεων που εκκρεμούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ». Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση για πάγωμα έκδοσης οικοδομικών εργασιών με το νομικό επιχείρημα της τροποποίησης των Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου που είναι σε εξέλιξη.

Από τον Μάιο και έως το τέλος του χρόνου θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ για τη διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για καρδιαγγειακά νοσήματα και 3 μορφές καρκίνου, του παχέος εντέρου, του τραχήλου της μήτρας και του μαστού. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες όταν λάβουν το επόμενο μήνυμα sms για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις να μην το αμελήσουν.

«Να στήσουμε ένα ανάχωμα απέναντι σε αυτούς που με τον πιο πρόστυχο τρόπο καπηλεύονται τη χριστιανική πίστη, λες και κάποιοι είναι περισσότερο χριστιανοί από κάποιους άλλους», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο της κοινής επίσκεψής του με τον Αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο σε κοινωνικές δομές στο Δήλεσι. Aφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης να μην προσέλθουν στις εκκλησίες κατά την περίοδο του Πάσχα όσοι βουλευτές έδωσαν θετική ψήφο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ», απάντησε με ανάρτησή του στο Χ ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Αθήνα 9.84. Από την Χίο ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε στον σταθμό μας ότι οι κάτοικοι των νησιών αισθάνονται πολίτες τελευταίας κατηγορίας. Αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τη Λέσβο.

Την καταρράκωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ επισήμανε επισκεπτόμενος το νοσοκομείο Πρέβεζας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Το πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης το οποίο αποτελεί το επίκεντρο των φοιτητικών κινητοποιήσεων υπέρ των Παλαιστινίων που εξαπλώνονται στις ΗΠΑ επισκέφθηκε σήμερα η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Για «μία μεγάλη φοιτητική εξέγερση που αγκαλιάζει ήδη δεκάδες πανεπιστήμια σε όλες τις ΗΠΑ» έκανε λόγο ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι «έτσι θα κατορθώσουμε να σταματήσουμε τον πόλεμο και να ξεκινήσει μία άλλη κοινωνία χωρίς θανάτους αμάχων, χωρίς θανάτους παιδιών και χωρίς σφαγές συνανθρώπων μας».

Σε ισχύ από σήμερα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι θα συμμετάσχει σε ένα ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. «Θα ήμουν ευτυχής να τον αντιμετωπίσω σε ένα ντιμπέιτ», είπε ο Μπάιντεν σε ραδιοφωνική συνέντευξή του με τον Χάουαρντ Στερν.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Στις 10, Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 2ος αγώνας για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα στο μπάσκετ.

ΚΑΙΡΟΣ:

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές το πρωί και από το μεσημέρι γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, από το μεσημέρι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. – 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα