back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

“Δώσε κλωτσιά στην εξάρτηση -κάνε πάσα στην ζωή»

Διαβάστε επίσης

Με σημείο αναφοράς την “Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών” η Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ σε συνεργασία με φορείς της ευρύτερης κοινότητας ενώσαν σήμερα τις δυνάμεις τους προκειμένου να στείλουν το μήνυμα ότι η εξάρτηση είναι και κοινωνικό φαινόμενο και η επίλυσή του χρειάζεται την συμμετοχή όλων μας.

Σε αυτό το πλαίσιο διεξήχθη σε γήπεδο 5χ5 κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό του Ταύρου τουρνουά ποδοσφαίρου από θεραπευόμενους των κοινωνικών επανεντάξεων τεσσάρων θεραπευτικών προγραμμάτων:ΚΕΘΕΑ Νόστος,18 Άνω, Θησεας του δήμου Καλλιθέας και μια ερασιτεχνική ομάδα νέων.

Τα παιδιά αψηφώντας τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την βροχή που έπεφτε ακατάπαυστα έστειλαν μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, μήνυμα ζωής και αφιέρωσαν τα γκολ στην ελπίδα που όπως είπαν «τους δίνει δύναμη σε αυτό τον αγώνα».

Εξ αυτού και το σύνθημα της σημερινής πρωτοβουλίας: «δώσε κλωτσιά στην εξάρτηση -κάνε πάσα στην ζωή»!

Οι υπεύθυνοι των θεραπευτικών κοινοτήτων τονίζουν ότι η πρόληψη της χρήσης τοξικών ουσιών απαιτεί διαρκή αγώνα, ενημέρωση , ευαισθητοποίηση και συμμετοχή όλων των φορέων και όλων των ατόμων. Η αντίσταση στη χρήση τοξικών ουσιών ως τρόπος ζωής για τους νέους ανθρώπους θα δυναμώσει μέσα από την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, τη συμμετοχή και τη δράση.

Ο Απόστολος Δασκαλόπουλος, υπεύθυνος διοίκησης του σωματείου της θεραπευτικής κοινότητας «Θησέας» τόνισε μεταξύ άλλων ότι το μήνυμα που θέλουν να περάσει στα παιδιά είναι ότι «η επιλογή απεξάρτησης από τα ναρκωτικά αποτελεί επιλογή ζωής».

Κ.Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα