back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νέα προβλήματα στη Δυτική Αττική από την καταιγίδα – Αγωνιούν οι κάτοικοι

Διαβάστε επίσης

Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην Δυτική Αττική, στην Χαλκιδική, τον Βόλο και τη Λάρισα.

[su_slider source=”media: 7056,7057,7051,7058,7059″ width=”700″ height=”420″]

Τραγικές εικόνες σε Μάνδρα και Μαγούλα

Οκτώ μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, χρειάστηκε μισή ώρα δυνατής βροχής για να μετατραπούν οι δρόμοι και πάλι σε ποτάμια.

Η σφοδρή καταιγίδα δημιούργησε νέα προβλήματα στην Μάνδρα και την Μαγούλα, ενώ επανέφερε την αγωνία στους κατοίκους αλλά και στο προσωπικό Πολιτικής Προστασίας.

Επί ποδός βρίσκονται 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, ενώ δεκάδες είναι οι κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική, καθώς σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει. Μάλιστα στη Μαγούλα ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς.

Με δυσκολία γίνονται οι μετακινήσεις στην περιοχή, καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια, ενώ πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά.

Κόπηκε στα δυο η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου

Λόγω πλημμυρών έκλεισε για πάνω από δύο ώρες η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου στο 30ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Μετά τις 6μμ η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, αποκαταστάθηκε σε μια λωρίδα, ενώ η κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα διεξάγεται κανονικά.

Επίσης, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Αττική οδό.

Ανήσυχοι οι κάτοικοι

Η σφοδρή βροχόπτωση το βράδυ της Τρίτης προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους, καθώς πλημμύρισε εκ νέου το ρέμα της Αγ. Αικατερίνης κατεβάζοντας στην πόλη, όπου και εκβάλλει, όγκους νερού με φερτά και άλλα υλικά.

«Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει ξεκινήσει στη Μάνδρα», κατήγγειλε στον Αθήνα 9.84 η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη, σημειώνοντας ότι για τα έργα την ευθύνη έχει η Περιφέρεια Αττικής.

«Έχουμε κάνει σειρά διαδικασιών σε χρόνο ρεκόρ γι τα ελληνικά δεδομένα», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η Γιάννα Τσούπρα, υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με την ίδια, η κατάσταση στην περιοχή δεν είναι ίδια σε σύγκριση με το χειμώνα κι ότι μόνον ο ψυχολογικός παράγοντας είναι έντονος.

Ευθύνες στην πολιτεία επέρριψε για την πλημμύρα στη Μάνδρα ο Αλέξανδρος Αραβώσης, καθηγητής στη σχολή μηχανολόγων – μηχανικών στο ΕΜΠ.  «Πλημμύρισαν γιατί δεν έγιναν κινήσεις Fast track για τη θωράκιση της πόλης», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα