back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Επτά τα κρούσματα του ιού Δυτ. Νείλου – Εκτιμήσεις για 1000 μολύνσεις

Διαβάστε επίσης

Σε 7 ανέρχονται τα σοβαρά κρούσματα που έχουν χρειαστεί νοσηλεία σε νοσοκομείο μετά τη μόλυνσή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Ο νεότερος ηλικιακά ασθενής είναι 13 χρόνων και ο μεγαλύτερος 66 χρόνων. Δύο ασθενείς παραμένουν ακόμη νοσηλευόμενοι σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στα Μέγαρα Αττικής, ενώ σε μία περίπτωση δηλώθηκε ως πιθανός τόπος έκθεσης στην περιοχή της Τανάγρας Βοιωτίας

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένουν την εμφάνιση κρουσμάτων και σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς η πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου μόλις ξεκίνησε.

Σημειώνουν, δε, στην επιδημιολογική έκθεση ότι με βάση ορο-επιδημιολογική μελέτη για τον ιό του Δυτικού Νείλου που είχε διεξαχθεί το 2010, κάθε κρούσμα με εκδήλωση συμπτωμάτων από το κεντρικό νευρικό σύστημα όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, παράλυση, αντιστοιχεί σε περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό οι οποίοι εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στις λίγες εβδομάδες που καταγράφηκαν τα 7 σοβαρά περιστατικά της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου, έχουν μολυνθεί περίπου 1.000 άτομα.

Το 2017 εμφάνισαν σοβαρή νόσο 48 άτομα, εκ των οποίων οι 5 κατέληξαν.

Νίνα Κομνηνού

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα