back to top
32.5 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

32.5 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές παρόντες είναι και οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών και στη συνέχεια δηλώσεις των δύο ηγετών.

Αυστηρά μηνύματα Αθήνας και Βρυξελλών προς τη νέα Πρόεδρο της γείτονος, που αποκάλεσε τη χώρα της, Μακεδονία. Για προκλητική ενέργεια έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ,καλώντας τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να εφαρμόσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Να βγάλει την περικεφαλαία της πατριδοκαπηλίας από τα στελέχη του και να έρθει στη Βουλή για την κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ τον πρωθυπουργό, γνωστοποιώντας πως θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία στο κοινοβούλιο για τη ψήφιση τους.

Να φέρει άμεσα στη βουλή προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας τα οποία εδώ και πέντε χρόνια έχει “παγώσει” ζητά και η Νέα Αριστερά.

Το διακύβευμα του πολέμου είναι αυτό: “Είτε εμείς, είτε αυτοί, τα τέρατα της Χαμάς», τόνισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου , στην τελετή της Ημέρας Μνήμης για την 76η επέτειο της ίδρυσής του  Ισραήλ. Ισραηλινά άρματα μάχης επιχειρούν να προελάσουν στο κέντρο της Τζαμπάλια, στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με κατοίκους και Μέσα Ενημέρωσης της Χαμάς, που κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες στον καταυλισμό. Τραγική κατάσταση στη Γάζα. Κραυγή αγωνίας από τους Παλαιστινίους την ώρα που το Ισραήλ εξακολουθεί να σφυροκοπά. ”Θέμα ωρών η κατάρρευση του συστήματος υγείας “προειδοποιεί το υπουργείο Υγείας τη Χαμάς

Ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητών και εργατικών σωματείων για τον πόλεμο στη Γάζα από τις οκτώ το βράδυ στα Προπύλαια. Θα παραβρεθεί και ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Εν τω μεταξύ, την άμεση αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ ζητά η ΚΟ του ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Απριλίου ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκλογών του ΥΠΕΣ που στεγάζεται σε γραφεία επί της οδού Ευαγγελίστριας στο κέντρο της Αθήνας είχε βρει την πόρτα του γραφείου του παραβιασμένη με σπασμένη την κλειδαριά.

Το ΥΠΕΣ είχε εξαρχής μιλήσει για «φερόμενη» διάρρηξη, αναμένοντας την ολοκλήρωση των ερευνών. Αναμένουμε από τους κυρίους Κασσελάκη, Ανδρουλάκη, Κατρίνη και τις κυρίες Πούλου και Λιακούλη, να ανακαλέσουν, γιατί προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν ευαίσθητα θέματα για κομματικά οφέλη δίχως καν να περιμένουν τα πορίσματα των αρμόδιων αρχών αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπ. εσωτερικών.

Αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για πρόσβαση στο φάκελο της δικογραφίας της φερόμενης διάρρηξης στο γραφείο του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, καταθέτει η υπουργός Νίκη Κεραμέως. Ζητά να διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου η διεξαγωγή στη Βουλή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, για το θέμα της ακρίβειας, που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την Καρδίτσα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Χαρακτήρισε ανάλγητη την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το τεκμαρτό εισόδημα στην φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών ,ενώ μετά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Παλαμά μίλησε για μεγάλη καθυστέρηση των αποζιώσεων και των επιδοτήσεων στους πλημμυροπαθείς.

Ξεκίνησε σήμερα η αποστολή των πρώτων ενημερωτικών SMS στις δικαιούχους του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε  μετά την απολογία του ο αποκαλούμενος « Ρουμάνος», ο οποίος  φέρεται να εμπλέκεται  στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου  Λυγγερίδη. Στον κατηγορούμενο, ο οποίος  παραδόθηκε σήμερα το πρωί στη ΓΑΔΑ, επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο ΑΤ και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων.

Την Πέμπτη απολογούνται οι γονείς του νεογνού που βρέθηκε νεκρό σε σκουπίδια στη Βραυρώνα. Και οι δυο βαρύνονται με το αδίκημα της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας από κοινού.

Η κινηματογραφική λέσχη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ρίχνει αυλαία για φέτος με την ταινία «Επτά Ημέρες του Μαΐου». Η Μαρία Βασιλοπούλου έχει τις λεπτομέρειες…

Και ο καιρός: Νεφώσεις αύριο στην Αττική με πιθανότητα τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 15 εως 25 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα