back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Μπιφτέκια γαλοπούλας

Διαβάστε επίσης

Είναι ιδανικά για δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά και μπορούν να γίνουν και με κοτόπουλο.

Τι θα χρειαστούμε
Θα χρειαστούμε στήθος φιλέτο γαλοπούλα, κόκκινη πιπεριά, ξερό κρεμμύδι περασμένο στο μούλτι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και λάδι.
Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει το φιλέτο σε κιμά, περνάμε από το μούλτι το κρεμμύδι όπως είπαμε και την πιπεριά, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο στον κιμά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα, το σκεπάζουμε και το βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο για να σφίξει.

Πάμε να τα φτιάξουμε…
Ζεσταίνουμε το φούρνο όση ώρα είναι στο ψυγείο ο κιμάς, στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, μετά πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψάκι μας πάνω σε λαδωμένη λαδόκολλα και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρετε τα μπιφτέκια με φρέσκο λεμόνι, χόρτα βραστά ή πράσινα λαχανικά, ή σαλάτα, με μια συνοδευτική σάλτσα κρεατικού.

Οι σάλτσες
Σε αυτές τις σάλτσες σας έχω πει, κυριαρχεί το γιαούρτι, σας θυμίζω τρεις εύκολες, η μια χωρίς γιαούρτι:
Γιαούρτι, κρέμα μπαλσάμικο ξυδιού, αλατοπίπερο, λίγο χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, τα χτυπάτε καλά και έτοιμη.
Γιαούρτι, λίγο πέστο από αυτό που έχουμε ετοιμάσει για τα μακαρόνια μας, αλατοπίπερο, και χυμό λεμονιού, καλό χτύπημα και έτοιμα.
Αυτή είναι χωρίς γιαούρτι, μουστάρδα, μπαλσάμικο ξύδι, αλατοπίπερο, λίγο πολτό από ντομάτα που έχουμε περάσει από το μούλτι, λίγο σουσάμι, λίγο μέλι, καλό ανακάτεμα κι έτοιμη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα