back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χωρίς τον Giannis, αλλά με Σλούκα και Ντόρσεϊ η Εθνική

Διαβάστε επίσης

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά ενισχυμένη με τους Σλούκας και Ντόρσεϊ είναι η λίστα των 24 παικτών που δηλώθηκαν στην FIBA και έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 της Εθνικής Ανδρών με την Σερβία και την Γεωργία.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν εξασφάλισε άδεια από τους Μπακς, αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ξεκαθαρίσει πως σε περίπτωση πρόκρισης στα τελικά θα ενισχύσει την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Στη λίστα των 24 παικτών, μόλις τέσσερις ήταν παρόντες σε όλη την πρώτη φάση και πρόκειται για τους Μπουρούση, Βασιλόπουλο, Λαρεντζάκη και Μαργαρίτη, οι οποίοι και παραμένουν στη 14αδα. Η Εθνική ομάδα στην πρώτη φάση σημείωσε 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και στον νέο όμιλο που δημιουργείται ξεκινάει έχοντας 12 βαθμούς. Θα αντιμετωπίσει εντός κι εκτός έδρας τις Σερβία, Γεωργία, Γερμανία, Ισραήλ και  Εσθονία. Την πρόκριση για τα γήπεδα της Κίνας θα εξασφαλίσουν οι τρεις πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης.

Η 14αδα του Σκουρτόπουλου

Οι 14 παίκτες που θα δώσουν το «παρών» το πρωί της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ για την πρώτη προπόνηση είναι οι Θανάσης Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Γιάννης Μπουρούσης, Ντίνος Μήτογλου, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιώργος Παπαγιάννης Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Σλούκας.

Στην συνολική λίστα δηλώθηκαν επίσης οι Γιάννης Αθηναίου, Χάρης Γιαννόπόυλος, Νίκος Γκίκας, Λεωνίδας Κασελάκης, Δημήτρης Κατσίβελης, Αντώνης Κόνιαρης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Ντούσαν Σάκοτα, Χρήστος Σαλούστρος και Λίνος Χρυσικόπουλος οι οποίοι συμπληρώνουν την 24αδα της Εθνικής ομάδας.

Η “επίσημη αγαπημένη” θα αναχωρήσει για το Παρίσι στις 7/9, προκειμένου να δώσει δύο αγώνες προετοιμασίας, με το Μαυροβούνιο (8/9, 19.00) και την Γαλλία (9/9, 19.30). Την Τρίτη 11/9, θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο και τον πρώτο αγώνα με τη Σερβία και στη συνέχεια στις 14/9 θα αναχωρήσει για την Τιφλίδα για το παιχνίδι με τη Γεωργία.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα