back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Σε προσωρινή προστασία από τους πιστωτές η Folli Follie

Διαβάστε επίσης

Σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές παραμένει η  Folli Follie για ακόμα δυο μήνες με προσωρινή διαταγή του μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας. Δεν είχαν την ίδια τύχη όμως τα φυσικά πρόσωπα, η θυγατρική FOLLI LOLLIE ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, καθώς το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα τους.

Στο δικαστήριο συζητήθηκε σήμερα Τετάρτη η αίτηση υπαγωγής της εταιρίας στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα (λήψη προληπτικών μέτρων).

Η πλευρά της εταιρίας επιδίωξε να πετύχει προστασία από τους πιστωτές ενόψει της κατάρτισης σχεδίου εξυγίανσης, ενώ η πλευρά των τραπεζών, του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ επιδίωξαν την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων που είχαν χορηγηθεί ως ενέχυρο.

Οι τράπεζες υποστήριξαν ότι, έχει βρεθεί επενδυτής ο οποίος είναι έτοιμος να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό, λέγοντας ότι αν διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή προστασίας θα μειωθεί η αξία του ενεχύρου.

Από την άλλη πλευρά η εταιρία υποστήριξε ότι επίσης είναι σε επαφή με Έλληνα επενδυτή, τον οποίο δεν κατονόμασε, και ο οποίος -όπως ισχυρίστηκε- ενδιαφέρεται να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα